Indbrudssikring af vinduer og døre

Der bliver i Danmark i gennemsnit begået op til 100 indbrud om dagen, hvilket placerer os i toppen over Europæiske lande med flest indbrud pr. indbygger.

Ifølge politiet og andre eksperter vil en indbrudstyv oftest opgive sit indbrudsforsøg, hvis det tager mere end tre minutter at bryde ind. Netop derfor er det vigtigt at sørge for at have indbrudssikring på sine vinduer og døre.

Hos Vinduespladsen sørger vi for, at du er oplyst omkring de forskellige aspekter, der kan føre til indbrud. Samtidig står vi altid står klar til at hjælpe dig med at indbrudssikre dine vinduer og døre så godt som muligt.

Hvordan indbrudssikrer jeg bedst mine vinduer og døre?

En af de største årsager til de mange indbrud er, at vi danskere ikke er gode nok til at indbrudssikre os tilstrækkeligt. En afgørende faktor i denne proces er at indbrudssikre dit hjems vinduer og døre, da det naturligvis er her, tyvene kommer ind.

Der findes mange tiltag og tilvalg du kan gøre brug af, når det kommer til indbrudssikring af vinduer og døre. De tilgængelige tilvalg afhænger blandt andet af, om det er et vindue eller en dør, indbrudssikringen skal monteres på, samt hvilken type indbrudssikring du vælger.

Indbrudssikring af vinduer

Hos Vinduespladsen har vores forskellige typer vinduer forskellige grader af indbrudssikring, som du bør kende til, før du laver dine tilvalg. Nogle vinduer er nemlig mere indbrudssikre i deres generelle opbygning end andre, specielt hvis man kigger på deres lukkemekanismer. 

Vælger du eksempelvis et traditionelt sidehængt vindue med hasper, så vil den grundlæggende indbrudssikring ikke være særlig god. Vælger du derimod et topstyret vindue med paskvilgreb, så får du et vindue med en meget bedre grundlæggende sikring. 

Uanset hvilket vindue der passer bedst til dig og dine behov, så er der selvfølgelig altid mulighed for at opgradere indbrudssikringen. Nedenfor kan du se et udpluk af vores tilvalgsmuligheder.

Eksempler på tilvalg til indbrudssikring af vinduer
  • Indbrudssikkert glas.
  • Indbrudssikret beslag.
  • Tyveribeslag, så tyven forhindres i at kravle ind under udluftning.
  • Sikringslimet rude.
  • Derudover kan det være fordelagtigt at påføre klistermærker på alle vinduer, der tydeligt viser, at de er indbrudssikrede.

Indbrudssikring af døre

Vinduespladsens døre er lette at sikre, på grund af de mange tilvalgsmuligheder vi tilbyder. Derudover gør deres kraftige opbygning og indbyggede låsemekanisme, at de grundlæggende er sværere at bryde op end vinduer.

Ønsker du at øge dine døres indbrudssikkerhed, så kan du nedenfor se en række af de tilvalg, vi kan montere for dig.

Eksempler på tilvalg til indbrudssikring af døre
  • Indbrudssikkert glas.
  • Montering af metalspigre i bagkanten af døren, så indbrudstyven ikke kan save hængslerne over.
  • Ekstra kraftigt paskvil-lukkesystem.
  • Ekstra låsekasse, der bruger styrken af dørkarmen til at kunne modstå pres ved et eventuelt indbrud.
  • Særlige dirkefrie låse.
  • Tilføjelse af en ekstra lås, så det kræver to forskellige nøgler at låse døren op.
  • Kodelås.

Hvad koster indbrudssikring af vinduer og døre?

Mulighederne for indbrudssikring er altså mange – men hvor meget skal det koste? På grund af de mange forskellige tilvalg vi tilbyder hos Vinduespladsen, kan du i realiteten selv bestemme. Af den grund står vi altid klar til at vejlede dig, så du får netop de tilvalg, der er mest betydningsfulde for dit hjem.

Indbrudssikring behøver ikke koste det hvide ud af øjnene, og ofte kan de simple og billige tilvalg være lige så sikrende som de dyre. Det vigtigste er at sørge for, at der er en overensstemmelse i indbrudssikringen på tværs af husets åbninger. Det hjælper for eksempel ikke noget at sikre sin facadedør efter alle kunstens regler og ofre flere tusinde kroner i processen, hvis der sidder et halvgammelt vindue ved siden af, som er lige til at lukke op.

Hvor meget sikring behøver du?

Hos Vinduespladsen er vores anbefaling altid, at du tager en samtale med en af vores kompetente medarbejdere for at finde frem til, hvor meget sikring du har behov for at tilføje til dine vinduer og døre. På denne måde finder vi sammen ud af, hvad der passer til præcis dig og din situation, så du undgår at betale for en dyr indbrudssikring, der måske er unødvendig for din bolig.

Der findes dog nogle omstændigheder, hvor det især kan være relevant at overveje at tilkøbe udvidet indbrudssikring. Bor du for eksempel i et afsidesliggende hus uden naboer, i et støjfyldt område eller i høj og tæt beplantning, som kan skjule tyvens arbejde, vil vi altid anbefale dig at kontakte os med henblik på at udvide sikringen på dine vinduer og døre. De fleste tyve vælger nemlig at bryde ind i huse, hvor de kan få lov at arbejde uforstyrret med lav sandsynlighed for at blive set og hørt.

Gode råd til at undgå indbrud

Udover at tilkøbe den rette mængde indbrudssikring til dine vinduer og døre er der også en lang række ting, du supplerende kan gøre for at forebygge og undgå indbrud. Her får du vores bedste tips til at undgå indbrud:

1. Sørg for at dine vinduer og døre er tilstrækkeligt sikret

Slidte vinduer og døre er nemme at bryde op. Sørg derfor for at alle dine vinduer og døre er i god stand, og overvej om de kunne have behov for ekstra sikring. Husk også altid at tjekke om du har låst alle døre og haspet alle vinduer, inden du forlader hjemmet.

2. Investér i en alarm

Hvis der er noget, der skræmmer tyve væk, så er det en hylende alarm. Vær dog opmærksom på, at erfarne tyve sagtens kan få et indbrud overstået på de 5-15 minutter, det kan tage for vagtselskabet eller politiet at nå frem.

3. Få det til at se ud som, at der altid er nogen hjemme

Langt de fleste indbrudstyve bryder kun ind, hvis de er sikre på, at der ikke er nogen hjemme. Et godt råd er derfor at få det til at se ud som, at der altid er nogen hjemme. En nem måde at gøre dette på er ved at lade noget lys være tændt rundt omkring i huset. Har du en radio, så kan det også være en idé at lade den være tændt. På denne måde giver du et tyven et indtryk af, at der er nogen hjemme.

4. Gør brug af nabohjælp

En tyv er altid bange for at blive opdaget. Hvis du får dine naboer til at holde øje med og passe på dit hus, kan det gøre tyven utryg og usikker på situationen. Naboer kan også give en hjælpende hånd med at give tyven et indtryk af, at der er nogen hjemme. De kan for eksempel bruge din skraldespand, parkere deres bil i din indkørsel eller tømme din postkasse.

5. Sørg for øget udsyn til boligen

I forlængelse af ovenstående punkt om nabohjælp, kan det være en stor fordel, at naboerne rent faktisk kan se, hvad der foregår i og omkring huset. Derfor kan det være en god idé at sørge for at klippe en eventuel hæk (eller andet der kan skærme for tyvens arbejde) ned, hvis I forlader hjemmet i en periode. På denne måde har naboerne lettere ved at holde øje med ubudne gæster.

6. Gør dit hjem til et mindre attraktivt mål

Hvis du eller din familie tager hjemmefra i en længere periode, måske på ferie, så sørg for at have gemt interessante og værdifulde genstande væk. Det kan i tillæg til dette også give mening at have eventuelle gardiner trukket fra, så tyven kan se, at der ikke umiddelbart er noget at stjæle.

7. Opsæt bevægelsesaktiveret belysning

Tyve har det bedst i mørke, da de her kan få lov at arbejde diskret og uset. Tændes der pludselig et lys, når de bevæger sig i nærheden af døre og vinduer, kan det være med til at skræmme dem væk.

Vinduespladsen er altid klar til at hjælpe

Hos Vinduespladsen står vi altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål til indbrudssikring af dine vinduer og døre. Du er mere end velkommen til at kontakte os på tlf.: 46 76 91 00 eller mail: info@vinduespladsen.dk 

Er du på udkig efter nye indvendige døre, så kig forbi indvendigedore.dk og se vores store udvalg af blandt andet indvendige fyldningsdøre, franske døre og branddøre.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig