Mahogni vinduer og døre

Eksklusive mahogni vinduer og døre i FSC-certificeret mahogni

Mahognitræ til facadedøre og vinduer er for dig, der vil have dit hus til at skille sig ud. Ønsker du den varme glød fra mahognitræet og ekstra lang holdbarhed til dine nye døre og vinduer, så er Vinduespladsen det rette sted for dig. 

Gratis opmåling

Ring eller skriv og snak med en af vores vindueskonsulenter om dit ønske om mahognivinduer -og døre til din bolig. Eller bestil en gratis opmåling af din boligs vinduer og døre. Vi kører i øvrigt i hele landet.

Tre gode grunde til at vælge mahogni

  1. Mahognidøre -og vinduer er en fornøjelse at se på. Den mørklødede, rødlige farve giver hoveddøren stil og klasse. Mahognitræ har også langt færre knaster end fyrretræ. Det er med til at give et endnu mere harmonisk look til dine vinduer og døre i mahogni. 
  2. Vinduer og døre i mahogni har længere holdbarhed end trævinduer -og døre. Mahognitræ er en hårdttræstype med et naturligt indhold af salte og olier, der bidrager til at gøre træet mere slidstærkt. Med en oliebehandling 1-2 gange om året vil dine døre og vinduer i mahogni bevare sin naturlige glød.
  3. Al den mahognitræ, Vinduespladsen anvender, er nøje udvalgt, så det egner sig til det danske klima. Her skal det kunne modstå al den regn og blæst, vi udsættes for. Mahognitræ er med den rette behandling generelt mere modstandsdygtigt end for eksempel fyrretræ.

Kun brug af FSC-certificeret mahognitræ


Vinduespladsen anvender kun mahognitræ, som kommer fra plantager eller kontrolleret skovhugst, der er FSC-certificeret. Denne globale mærkningsordning har opbakning fra både WWF og Greenpeace. Certifikatet fra The Forest Stewardship (FSC) er din garanti for, at regnskoven og eller andre sårbare miljøer ikke har lidt overlast. 

Priser på vinduer og døre i mahogni


Prislejet er lidt højere på produkter i mahogni. Du skal regne med ca. 20-25 procent større udgift i forhold til vinduer og døre i fyrretræ. Det skyldes flere ting. Træet er ofte blevet transporteret over lange afstande fra den anden side af kloden. Der er desuden en streng og af den grund fordyrende kontrol af produktion af mahognitræ. Dette sker af naturbevarende årsager, fordi mahognitræ anses for at være en truet træsort.

Vælg udseendet af dine mahogni vinduer og døre

Vinduespladsens vinduer og døre kan alle fremstilles i mahogni og med mange forskellige udseender afhængig af, hvordan du ønsker vinduerne og dørene inddelt. Du kan for eksempel vælge mange felter med glas eller mange fyldninger eller måske en glasrude, som runder eller er skrå. Mulighederne er mange. Nogle gange er valget af vinduer og døre også afhængig af, hvordan din bolig ellers fremstår.

Olie til vinduer og døre i mahogni

Vil du gerne sikre dig, at dine vinduer og døre beholder den smukke mahognifarve? Det kan faktisk let lade sig gøre. Det kræver blot, at du smører mahognitræet med noget olie beregnet til vedligeholdelse af mahognitræ. Vi anbefaler at gøre dette 1-2 gange om året. Personalet i din foretrukne malerbutik kan rådgive dig i, hvilken olie du skal bruge. Det skal være en hårdtræsolie, der enten skal være klar eller have lidt pigment i sig. Pigmentet er med til at bevare den rødlige nuance og olien er med til at gøre træet mere modstandsdygtigt og dermed til  at forlænge levetiden på dine vinduer og døre i mahogni.

Glas og ruder


Hos Vinduespladsen kan du selv vælge om du vil have 2- eller 3-lags glas i dine mahognivinduer og i eventuelle glaspartier i dine mahognidøre. Vi bruger kvalitetstermoruder med varme kanter og superlavenergiglas. Begge dele er med til at sikre optimal isolering og energivenlighed. 

Sprosser af enhver slags er også mulig på mahognivinduer- og døre. Den mest populære løsning er at vælge glas med pålimede sprosser. Enkeltglas i alle glasfelterne er også muligt. Man skal dog tage med i betragtning, at dette kan vanskeliggøre og fordyre udskiftningen af glas

Hvad er mahogni?

Mahogni er en hårdtræstype med en høj vægtfylde på op til 550 kilo pr. kubikmeter. Træsorten var oprindeligt hjemmehørende i Sydamerika og Caribien, hvor den har artsbetegnelsen swietania. Det var en højt skattet træsort til møbler af træ i 1800-tallet. Derfor er der nok mange, der forbinder mahogni med borgerskabets møbler fra denne periode.

Efterspørgslen efter den ædle træsort resulterede i, at mahognitræ var i fare fra at uddø. Derfor blev der allerede fra 1940’erne indført strenge regler for skovhugst og handel med mahognitræ.

Der gror også beslægtede mahogni-træsorter i Afrika, hvor typen af træer kendes unde samlebetegnelsen “Khaya”. Mahognitræer vokser også i Asien og på øer i Stillehavet, hvor de er blevet tilpantet.  

 

Se også vores flotte trætrapper på trappeteamet.dk

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig