Altandøre

Altandøre efter mål

Hos Vinduespladsen fremstiller vi de fleste af vores altandøre i præcis de mål, du har brug for. Du har altså mulighed for helt selv at bestemme, hvilke mål din nye altandør skal have. Derudover tilbyder vi gratis opmåling, så altandøren kommer til at passe perfekt til din altan. Har du en eksisterende altandør, du ikke ved, hvordan du skal komme af med, så står vi også til rådighed i forhold til nedtagning af denne. Ring eller skriv til os og få en uforpligtende samtale med vores kompetente konsulenter – vi står altid klar til at hjælpe!

Alt du skal vide om altandøre

Herunder kan du finde alt, du behøver at vide om altandøre. Alt du skal gøre, er at følge disse 7 links.

  • Styrk din altans samlede udtryk med den rigtige altandør
  • Hvad er en altandør?
  • Altandøre i forskellige materialer
  • Fordele ved altandøre
  • Hvordan virker altandørens dreje-kip funktion?
  • Hvad skal du overveje inden valg af altandør?
  • Garanti på dine nye altandøre

Styrk din altans samlede udtryk med den rigtige altandør

Det er vigtigt at vælge den rigtige altandør, da det betyder meget for både strømlining med rummet og det samlede udtryk udadtil. Hos Vinduespladsen får du kvalificeret vejledning af vores eksperter gennem hele processen. Vi sørger altså for, at du ender med den helt rigtige altandør, der passer til dig og din bolig. Det er vigtigt for os, at din altan og den tilhørende dør fremstår smukt nu og mange år ud i fremtiden. Vi gennemtænker derfor alle vores løsninger uden at gå på kompromis med designet, så du ender med en både smuk og holdbar løsning.

Hvad er en altandør?

En altandør er ofte konstrueret som en dreje-kip dør, men det er også muligt at få den konstrueret ligesom vores terrassedøre. Dette giver mulighed for, at altandøren bliver udadgående, hvorimod åbningsretningen ved en dreje-kip dør altid vil være indadgående. Derudover har altandøre en smal rammekonstruktion, der giver et øget lysindfald i dit hjem, ligesom det er tilfældet ved terrassedøre.

Hos Vinduespladsen bliver din nye altandør skræddersyet til din bolig, da vi fremstiller den efter dine individuelle ønsker og mål. 

Altandøre i forskellige materialer

Hos Vinduespladsen kan vores altandøre hovedsageligt fås i de samme materialer som vores terrassedøre: træ, træ/alu og plast/PVC. De fleste dreje-kip døre produceres dog i plast/PVC.

Altandøre i træ

Hos Vinduespladsen fremstilles vores altandøre i fyrretræ bestående af 95% kernetræ, der er er 90% knastfri. En af fordelene ved at vælge en altandør i fyrretræ er, at materialet nemt kan males over, hvis du ønsker et nyt udtryk. Derudover er det nemmere at ændre og reparere trædøre, end døre i de andre standardmaterialer. En ulempe ved altandøre i træ er dog, at de kræver lidt ekstra vedligeholdelse, da træ er mere sårbart over for slid og brug. Ud over fyrretræ er det også muligt at få lavet altandøre i hårdt træ som mahogni og egetræ.

Altandøre i træ/alu

Du kan også vælge at få fremstillet din nye altandør i træ/alu. Træ/alu er et forholdsvist nyt alternativ til den klassiske trædør og består af en kerne af fyrretræ med en aluminiumsprofil på dørens yderside. En altandør i træ/alu er som regel en del dyrere end i ren træ, men til gengæld kræver denne type terrassedør mindre vedligehold samt har en længere holdbarhed. Ved en træ/alu altandør er det ikke muligt at male den om, som du kan med dør i træ. Det er dog muligt at bestille træ/alu-altandøre i præcis den farve, du ønsker.

Altandøre i plast/PVC

Det er også muligt at få fremstillet din altandør i plast/PVC, der ligesom træ/alu er et meget holdbart materiale. Plast/PVC kræver minimalt vedligehold, men det kan dog være sværere at reparere skader på en altandør i plast. Altandøre i plast er som tommelfingerregel billigere end tilsvarende døre i træ og træ/alu.

Fordele ved altandøre

En altandør åbner op for mange muligheder og har flere forskellige fordele. Vi har samlet et par stykker her, hvis du skulle mangle en god grund (eller flere) til at anskaffe en.

Øget lysindfald 

Altandørens smalle rammekonstruktion er med til at give et stort lysindfald i dit hjem. En altandør kan altså, udover at give adgang til et dejligt uderum på altanen, lysne det indvendige rum op på en mere effektiv måde end vinduer. En ekstra bonus ved det øgede lysindfald er, at det giver mulighed for besparelser på både lyset og elregningen.

To åbnefunktioner

Vælger du en altandør med dreje-kip funktion, så får du en funktionel altandør, der kan åbnes via to funktioner: dreje og kip. De to åbnefunktioner gør altandøren specielt velegnet til etagebyggeri eller 1. salen, da drejefunktionen giver let adgang til dørens yderside, når vinduerne skal pudses. Kipfunktionen gør sig især nyttig, når den daglige udluftning skal klares. Vælger du en altandør med dreje-kip funktion, kombinerer du altså en god ventilationsevne med et pudsevenligt vindue.

God mulighed for udluftning

Som nævnt ovenfor, så er altandøren et fantastisk hjælpemiddel, når der skal luftes ud i boligen. Uanset om du vælger en indadgående dreje-kip dør eller en klassisk udadgående terrassedør, så vil den store åbning sørge for en god gennemstrømning af luft. 

Hvordan virker altandørens dreje-kip funktion?

En dreje-kipdør, der også kaldes en bund-sidehængt dør, er en funktionel, indadgående dørtype med to åbnefunktioner: en dreje- og en kipfunktion. De to åbnefunktioner aktiveres begge ved hjælp af et paskvilgreb, der er placeret på midten af altandørens sideramme. Med dette greb er det muligt at indstille altandøren i tre forskellige positioner:

  • For at aktivere altandørens kipfunktion skal grebet drejes til en lodret position, med bunden af grebet pegende opad. Når det er gjort, kan døren vippe indad med en åbning på omkring 10 cm i toppen mellem dørramme og -karm.
  • For at gøre brug af altandørens drejefunktion, dørens “normale” åbnefunktion, skal grebet være i vandret position. Når det er tilfældet, kan altandøren dreje indad og lave fuld åbning ud til altanen. 
  • For at sætte grebet i lukkefunktion skal det drejes til en lodret position, med bunden af grebet pegende nedad. Når dette er gjort, er døren lukket og låst.

Hvad skal du overveje inden valg af altandør?


Altandørens design 

En anden stor del af en altandørs design er den farve du vælger. Altandørens farve er nemlig med til at bestemme udtrykket på din boligs facade. Hos Vinduespladsen har du mulighed for at vælge mellem en bred palet af farver til din altandør, hvilket giver dig rig mulighed for at finde en farve, der passer præcist til din smag. 

En anden vigtig dimension af altandørens design er antallet og fordelingen af glas i døren. Alt efter hvilket udtryk du søger, kombineret med dine personlige behov, kan du overveje, om hele altandøren skal være i glas, eller om du eksempelvis ønsker at tilføje fyldninger forneden.

Åbningsretning på altandøren 

En af de vigtigste overvejelser inden køb af en altandør er hvilken retning, døren skal åbne i. Har du en lille altan, kan det for eksempel være praktisk, at døren er indadgående. Har du derimod meget lidt plads i rummet inde bag altanen, eller måske en sofa der overlapper med døråbningen, kan det være praktisk med en udadgående dør. Her skal du dog være forberedt på, at det tager en del plads ude på altanen, når den åbnes. Husk også, at du skal være indstillet på at få en indadgående altandør, hvis du ønsker en dreje-kip dør.

Placering af altandøren

Altandørens placering kan have stor betydning for, hvordan du kommer til at bruge din altan. Det er derfor værd at bruge tid på at overveje, hvor på altanen døren vil gøre sig mest praktisk anvendt, på samme tid med at den ikke står i vejen.

Andre tilvalg

Der findes flere forskellige tilvalg, du kan gøre dig til din nye altandør. Du kan blandt andet vælge at tilføje en indbygget friskluftsventil, energivenligt glas eller måske et skuffegreb så døren let kan åbnes, når den er låst op indrefra. Prisen på din altandør vil selvfølgelig afhænge af de tilvalg, du gør dig. På vores side om priser på vinduer og døre kan du få en idé om, hvor meget din nye altandør vil komme til at koste samt prøve vores prisberegner.

Garanti på dine nye altandøre

Det er vigtigt, at der er garanti på dine nye døre og vinduer. Vinduespladsen tilbyder en udvidet garanti på 5 år på alle nye vinduer og døre. Garantien dækker dog ikke fejl, der kan henføres til manglende vedligehold, forkert brug eller slitage af dine nye vinduer og døre.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig