Altandør

Få fremstillet en funktionel dreje-kip-altandør i præcise mål, som passer til din altan. En indadgående altandør med flere åbningsmuligheder er perfekt til etagebyggerier og franske altaner, der giver lys, luft og nem rengøring. Vi kommer og måler op, skifter din eksisterende altandør og monterer den nye.

Få inspiration til dine nye altandøre

Altandøre med flere åbningsmuligheder

En rigtig altandør er konstrueret med en børnesikret og indadgående kipfunktion til hverdagens udluftning. Udover den almindelige åbnefunktion kan toppen af døren kippes op og skabe behagelig ventilation, mens børn og husdyr bliver inde. Til en dør uden kip-funktion kan man bruge en stormkrog til at holde døren fast under udluftning.

Altandøre og terrassedøre er i store træk den samme type yderdør med mere eller mindre glas til udsyn og lysindfald. Altandøre plejer dog at være en tand smallere, så de ikke optager for meget plads.

Har man en stor altan eller balkon til førstesalen i et hus, kan et par dobbelte udadgående terrassedøre sagtens bruges, mens en fransk altandør kun åbner indad og ofte har kip-funktion. Det afhænger derfor meget af pladsen og altantypen, om det kaldes for en dobbelt altandør eller terrassedør.

Hos Vinduespladsen specialfremstiller vi din nye altandør, så den passer til din boligs individuelle mål og behov.

Altandøre i forskellige materialer

Du kan få din nye altandør i både træ, træ/alu samt plast/PVC, men som udgangspunkt produceres døre med dreje-kip-funktion i plast/PVC.

 Altandøre i træ

Vores altandøre i fyrretræ består af 95% kernetræ, der er 90% knastfri. Altandøre i fyrretræ kan nemmere males over, ændres og repareres. De kræver derfor også ekstra vedligeholdelse, da træ netop er mere sårbart over for slid og brug. Du kan også få lavet din nye altandør i hårdt træ som mahognidør og egetræsdør.

→ Altandøre i træ/alu

Altandøre i træ/alu er et nyere alternativ med en kerne af fyrretræ belagt med en aluminiumsprofil på ydersiden. Denne dørtype er dyrere end den rene trædør, men kræver til gengæld mindre vedligeholdelse og har en længere holdbarhed. En altandør eller terrassedør i træ/alu er ikke egnet til at blive malet over, men kan selvfølgelig bestilles i den foretrukne farve.

Altandøre i plast/PVC

En altandør i plast/PVC er den billigste dørtype, der kræver mindst vedligeholdelse. Det er sværere at reparere skader på en altandør i plast, men går man benhårdt efter den billigste pris på en altandør, er plast/PVC det oplagte valg.

Hvordan virker altandørens dreje-kip funktion?

En dreje-kip-dør (bund-sidehængt dør) er en indadgående dør hængslet i bund og side, hvilket giver mulighed for at indstille døren i tre forskellige positioner. Et paskvilgreb placeret på midten af altandørens sideramme kan aktivere:

  • Kipfunktion, når grebet drejes i lodret position, med bunden af grebet pegende opad. Herefter vippes døren indad og skaber ca. 10 cm luft i toppen mellem dørramme og -karm.
  • Almindelig drejefunktion, når grebet drejes op til vandret og åbner døren indad som normalt. Her er fri adgang til vask og vinduespudsning af ydersiden.
  • Lukkefunktion, når grebet er drejet i lodret position med bunden af grebet pegende nedad. Så er døren lukket og låst.

De to åbnefunktioner gør denne altandør særlig velegnet til etagebyggerier og 1. salen, da den har flere funktioner og nem adgang, når der skal rengøres.

Hvad skal man overveje ved en altandør?


→ 
Farve

Altandørens farve afgør det samlede udtryk og præger i høj grad ydermuren og facadens udseende. Hos Vinduespladsen tilbyder vi en bred palet af farver til din nye altandør, så du ender med den helt rigtige.

→ Design

En ren glasdør? Halv fyldning og halv glas? Udover altandørens dimensioner skal man overveje fordeling og antal glasfelter i døren. Det kan være pænt med sprosser og 12 glasfelter som en fransk dør, men samtidig mere praktisk med en fyldning i bunden, som nemmere holdes pæn med børn og husdyr i hjemmet.

→ Åbningsretning

Til små altaner er indadgående altandøre det mest oplagte, da svingarealet ligger i stuen og ikke banker op i et borde/stole-sæt. Vil man have dreje-kip-funktion, skal døren åbnes indad. Til større altaner og balkoner kan en enkelt eller dobbelte altandøre være det mest oplagte.

→ Greb, ventiler og termoruder

Du kan få indbygget friskluftsventil, energivenligt glas og skuffegreb, så døren kan trækkes op udefra. Prisen på din altandør afhænger selvfølgelig af disse forskellige tilvalg. Det er dog værd at notere sig både den kortsigtede og langsigtede pris for en ny altandør – for hvor dyr er den i drift? Termoruder er eksempelvis en udgift her og nu, men tjener sig ind på sigt, når varmeregningen bliver tilsvarende mindre.

Garanti på dine nye altandøre

Hos Vinduespladsen tilbyder vi en udvidet garanti på 5 år på alle nye vinduer og døre. Garantien dækker dog ikke fejl, der kan henføres til manglende vedligehold, forkert brug eller slitage af dine nye vinduer og døre.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig