Foldedøre

Foldedøre

Fri adgang til terrassen i bredformat

Foldedøre som terrassedør fra Vinduespladsen udføres efter mål med op til 7 dørplader. Foldedøren er velegnet som adgang til terrassen. Når man folder dørene, så fylder dørpladerne ikke så meget ude på terrassen. Foldedøre som terrassedør kan produceres i langt større mål end for eksempel en almindelig dobbelt terrassedør. Derfor er en foldedør den type dør, der kan give den største frie adgangsvej til terrassen, når døren er åben.

Gratis opmåling

Kontakt Vinduespladsen og bestil en gratis opmåling til din nye foldedør. Vores trappekonsulenter kan også vejlede dig over telefonen, hvis du har spørgsmål til opmåling, designmuligheder eller andet. Ved en gratis opmåling kommer en af vores vindueskonsulenter ud til din ejendom eller dit hjem til en gratis en uforpligtende opmåling og til en snak om dine ønsker.

Døren der smelter ude og inde sammen

Foldedøre har mange fordele, men der er også særlige ting, du skal være opmærksom på. Læs om alt, du har brug for at vide om foldedøre her. 

Hvad er foldedøre?

En foldedør er en dør, der foldes til siden, så hele dørpartiet lukkes op, hvilket giver en stor åben udgang ud til terrassen eller haven. 

Man kan sammenligne døren med en harmonika i måden, døren åbnes på. En foldedør monteres på hængsler og åbnes og lukkes i en zig-zag form. Denne type af dør giver dig mulighed for at kombinere inde- og udeareal på en fleksibel måde og skaber en illusion, der får disse til bedre at hænge sammen. Hos Vinduespladsen laver vi både foldedøre som indvendige og udvendige døre.

Hvor bruger man en foldedør?

  • Man kan bruge foldedøre i stedet for et stort vinduesparti.
  • Foldedøre kan sættes ind i stedet for hæve- og skydedøre.
  • Foldedøre bruges ofte i 70’er huse.
  • Hvis man laver en ombygning eller bygger et nyt hus og gerne vil have meget lys og luft ind og nem adgang til udeareal, kan man med fordel vælge en foldedør.
  • Foldedøre kan også bruges indendørs. Det ses ofte i stedet for en fransk dør mellem to stuer eller som en dør til udestuen.
  • Foldedøren er velegnet som adgang til terrassen eller haven, da foldedøre kan produceres i langt større mål end for eksempel en almindelig dobbelt terrassedør. 

Hvad skal man være opmærksom på ved en foldedør?

 

→ Pladsen

En af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på ved en foldedør, er at der skal være plads nok til, at døren kan åbne. Når du åbner foldedøren op, vil glassektionerne nemlig folde sammen og fylde enten indenfor eller ude på terrassen. Hvis dine sektioner i foldedøren for eksempel er 70 centimeter i bredden, så skal du være sikker på, at du har plads til at have de 70 centimeter enten indenfor ved en væg eller udenfor på terrassen, når du åbner din foldedør.

→Udsigten

En anden ting, du skal være opmærksom på, er at rammerne omkring hver glasplade vil skygge for noget af udsigten. Normalt vil rammen om hver glassektion være 10 centimeter i bredden. Hver gang du klapper to glasdøre sammen, vil du derfor have en 20 centimeters ramme, som vil blokere for noget af udsigten. Udsynet vil derfor blive lidt mere begrænset af en foldedør end for eksempel en skydedør, da en foldedør kan bestå af op til syv af disse glassektioner. Til gengæld kan du åbne op for lys og luft ud til terrassen i cinemascope-format, når du skyder foldedøren helt til side. 

Hvilke materialer laves en foldedør i?

En foldedør kan som udgangspunkt laves i træ, træ/alu og plast/PVC. Dog laves de fleste foldedøre i træ eller træ/alu. Det skyldes, at der oftest ikke er nok styrke i plads til, at det kan fungere som materiale til en foldedør. Din foldedør kan laves i forskellige træsorter. Fyrretræ og mahogni er de mest populære materialer. Mahogni vil være det dyreste valg af disse to træsorter, men giver til gengæld et mere eksklusivt udtryk. 

Valg af glas

Alle Vinduespladsens foldedøre monteres som udgangspunkt med tre-lags superlavenergi termoglas. Hvis dine foldedøre skal produceres som indvendige foldedøre, laves de kun med et-lags glas. En foldedør er opbygget af flere glassektioner, eller dørplader, der hver indsættes i en ramme. Antallet af glasplader i døren varierer alt efter mål og ønske fra kundens side. Foldedøre monteres med håndtag og betjenes med et greb indefra. 

Hvilke mål kan en foldedør fås i?

En foldedør som terrassedør udfører vi efter mål med op til 7 dørplader. De forskellige dørplader eller sektioner laves oftest i mål fra 50 til 80 centimeter, alt afhængigt af hvor stort et stykke døren skal dække. Du kan frit vælge mellem, hvor mange dørplader, der hænger i højre og venstre side af din foldedør. 

Hos Vinduespladsen kan vi lave foldedøre, i netop de mål du ønsker, så de passer til dit hjem. Oftest laves foldedøre i bredden 4-5 meter, men de kan også laves i andre mål. Det er derfor vigtigt, at du får foretaget en opmåling af din foldedør, inden du bestiller den. Dette kan spare dig for komplikationer, når døren skal monteres, og sikrer, at der er nok plads til, at den kan åbnes. 

Hvis du har spørgsmål angående mål eller design, er du altid velkommen til at kontakte Vinduespladsen til en uforpligtende samtale. 

Hvad er forskellen på foldedøre og skydedøre?

 

  • Du kan åbne en foldedør hele vejen op, så inde- og udeareal går i et. Du kan til sammenligning kun åbne vinduespartiet i en skydedør halvt op.
  • En foldedør foldes sammen som en harmonika, når den åbnes. En skydedør skydes i stedet til siden på en skinne.
  • Man skal bruge mere plads til en foldedør, da døren, når den foldes, vil fylde det, hver glasdør fylder, i bredden. Skydedøre skydes til sammenligning ind ved siden af glaspartiet, og fylder derfor ikke i rummet.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig