Nye indvendige døre – hvad skal man overveje?
Der er flere ting, man skal huske, når man overvejer at købe nye indvendige døre. Her er en huskeliste over nogle af de vigtigste:
- Design og udseende af dine nye indvendige døre
- Nye indvendige døre findes i flere materialeopbygninger
- Hel eller delvis udskiftning af dørene
- Opmåling, bestilling og montage.
Hvis du ved, hvad du vil have, og er klar til at bestille din nye indvendige dør, kan du springe direkte til vores hjemmeside med prisberegning og online bestilling her. Ellers er der en uddybning af ovenstående punkter herunder.
Design og udseende af dine nye indvendige døre
Hos Vinduespladsen kan du vælge mellem mange flotte modeller af indvendige døre. Lige fra glatte døre, til fyldningsdøre og franske døre med glas og sprosser. Herudover moderne glasdøre i alle farver og inddelinger. Det er vigtigt at vælge det rette design, som passer netop til din bolig. Alle indvendige døre med undtagelse af lyddøre og branddøre kan vælges både med og uden karm. På vores hjemmeside som kun omhandler indvendige døre kan du finde vores standardprogram med de mest almindelige modeller. Men du har også mulighed for at få lavet døre på specialmål og specialopbygning og dermed sætte dit eget personlige præg på dine nye indvendige døre.
Glasset i de indvendige glasdøre fås også i flere udgaver, der er mulighed for at vælge klart glas, sandblæst glas og med og uden facetslebet kant på glasset. Alle vores indvendige døre er som standard malet i hvid i farvekoden NCS S0502-Y. Der er dog også mulighed for at få dem malet i andre farver fra de 2 farveskalaer NCS og RAL, eller eventuelt ubehandlede.
Nye indvendige døre findes i flere materialeopbygninger
Det er vigtigt at vælge de rette indvendige døre med henblik på holdbarhed, materiale og anvendelse. Nogle sælger indvendige døre, som har en meget simpel opbygning. Døre, som har en simpel opbygning, kaldes celledøre, fordi de er opbygget med åbne papceller indvendig. Dette er en billig, men samtidig også let konstruktion. Lidt mere holdbare døre har en mere kompakt og massiv opbygning indvendig. De er opbygget med en kerne af fyrretræ eller anden massiv plade, og udenpå er de belagt med et lag af en hårdt presset spånplade. På den måde undgås knastgennemslag, og dørenes overflade vedbliver at være pæn. Disse døre kalder vi massive døre. Massive døre er mere modstandsdygtige over for f.eks. slag og stød og kan i modsætning til celledøre pudses ned og slibes, hvis der er sket en skade på dem.
Vil man gerne have nye indvendige døre med et mere gammeldags udtryk, er der også mulighed for at få ubehandlede fyrretræsdøre med knaster, som man så evt. selv kan ludbehandle eller male med laserende farve for at bevare træstrukturen.
Lyddøre, vådrumsdøre og branddøre
Indvendige døre kan også udføres som lyddøre. Lyddøre kan bruges mellem rum, hvor man ønsker en større grad af adskillelse af lyd. Det kunne for eksempel være fra opgangen, teenageværelset, i et kontormiljø med mødelokaler eller soveværelset. Nye indvendige døre er normalt ikke beregnet til at sidde i et vådrum som badeværelset. Vandstænk og fugt ødelægger almindelige indvendige døre, men der kan fås vådrumsdøre, som er mere fugtbestandige og beregnet til at sidde i et vådrum. Har man en adgang til garagen eller en opgang, er der ofte krav til, at dørene skal være branddæmpende. Det kan for eksempel være BD30 – branddæmpende 30 minutter – eller BD60-døre. Vi tilbyder branddøre med fyldninger eller med sporudskæringer, så indgangsdøren fra opgangen passer til resten af dørene i boligen.
Hel eller delvis udskiftning af dine indvendige døre
Du kan muligvis nøjes med en udskiftning af dine dørplader, hvis dine karme ikke fejler noget. Ved denne løsning undgår man at påvirke selve murværket og tapetet. Det kan især i gamle lejligheder og gamle huse være en fordel. Her kan der nemlig være løst puds eller for eksempel tapeter, som løsner sig ved udtagning af den gamle dørkarm. Desuden kan det være, at de gerikter, som er monteret på karmen, er vanskelige at udskifte, hvis de f.eks. ikke kan fås længere.
Ved udskiftning af dørplader uden at skifte karm genbruger man normalt de gamle hængsler. De gamle hængsler fejler oftest ikke noget og kan genbruges. I nogle tilfælde kan der dog være behov for spartling og maling af karm eller dørplade efterfølgende, men man slipper for at tapetsere om og renovere vægge og lister.
Indvendige døre af ældre dato har som regel en anden tykkelse, end de har i dag. De er ofte 32 eller 35 mm tykke. Vinduespladsen tilbyder både 32 mm, 35 mm og 40 mm tykkelse på dørpladerne.
Du har også mulighed for at udskifte hele din indvendige dør inklusive karm og eventuelle gerikter. Dette gælder både ved nybyggeri og renovering. Vi kan også her tilbyde nye indvendige døre i standardmål og specialmål.
I alle tilfælde tilbyder Vinduespladsen både levering og montering af dine nye indvendige døre. Hvis du skal bruge mere end 3 døre fortager vi også en gratis opmåling.
Indvendige skydedøre
I mange ældre huse og lejligheder er stuen delt op med en åbning i en mur, hvor der måske tidligere har siddet en dør – måske endda en dobbeltdør. Her er der også mulighed for at bruge en indvendig skydedør. Skydedøre er pladsbesparende, hvilket især gør sig gældende i åben tilstand, hvor dørpladerne ikke fylder ud i rummet. Der er flere måder at montere indvendige skydedøre på. De kan monteres i en skinne på væggen, i en skinne i loftet eller siddende i en karm, som består af en fast del og en skydende dørplade. På denne måde virker skydedørselementet som en del af væggen. Indvendige skydedøre kan også bygges ind i væggen. Denne løsning ses typisk ved opbygning af ny skillevæg.