Terrassedøre

Terrassedøre

Har du en have og en terrasse, så er en terrassedør en uundværlig del af huset. Hos Vinduespladsen kan vi tilbyde stort set alle typer af terrassedøre og i mange forskellige udseender. Vores terrassedøre leveres med energivenligt superlavenergiglas og fremstilles uden merpris i lige netop de mål, der passer til din bolig. Dyk ned i vores store udvalg af kvalitets terrassedøre og bliv klogere på, hvad der passer bedst til dig.

Gratis opmåling

Hos Vinduespladsen er det altid muligt at få besøg af en erfaren konsulent og få udført en gratis opmåling og samtidigt modtage et uforpligtende tilbud. Her vil der blive taget nøjagtige og præcise mål, og du kan ved samme lejlighed få klargjort, hvad der er muligt i lige præcis din situation. På den måde sikrer du dig, at du får valgt den terrassedør, der passer bedst til dig og din bolig. 

Vi står også altid klar til at sparre med dig over telefonen, hvis du ønsker et hurtigt overblik over dine muligheder. Du kan nå os os på tlf. 77 34 33 32 eller brug kontaktformularen på vores kontaktside.

Fordele ved terrassedøre

Nem adgang til haven

Terrassedøren er livsnerven i adgangen mellem hus og have, så mangler dit hus en terrassedør, så vil det være oplagt at få monteret en. Med de rette greb og en terrassedør, der er nem at betjene, bliver adgangen mellem have og terrasse supernem, så du virkelig også får brugt din terrasse. Terrassen vil ikke bare være til pynt, men et rum på linje med de andre i huset.

Lysindfald 

Er du en af dem, der måske har en lidt mørk stue, så vil du kunne nyde godt af at få monteret en terrassedør. Du vil pludselig få et helt andet og skiftende lysindfald og mulighed for at følge med i alt det, der foregår i haven. I tilgift vil det også give gode muligheder for at spare både på lyset og elregningen.

Udluftning

Vil du have et godt indeklima, er det vigtigt at lufte ud jævnligt. Med en terrassedør er det en nem sag, fordi du kan lukke mere luft ind og ud end ved et normalt vindue.

Alternativ til yderdøre

Det er også værd at nævne, at terrassedøre på et væsentligt område er et billigere alternativ til facadedøre og yderdøre. Lukkesystemet ved terrassedøre er nemlig generelt enklere i sin konstruktion.

Forskellige typer terrassedøre

Mange af vores kunder skal bare have udskiftet ældre terrassedøre med nogle af samme type og udformning. Andre går efter nye typer og funktionaliteter. Hos Vinduespladsen er der flere valgmuligheder, når du skal vælge din nye terrassedør.

Enkelte terrassedøre 

Ønsker du at få monteret en terrassedør i et mindre rum, så kan den enkelte terrassedør være løsningen for dig. Den er praktisk og kræver minimal plads, samtidig med at den har de klassiske fordele, der følger med ved tilføjelsen af en terrassedør i hjemmet. 

Dobbelte terrassedøre

Dobbelte terrassedøre er sammen med de enkeltstående døre vores mest populære løsning – og med god grund. Har du et rum med plads nok til, at begge døre kan åbne, så kan en dobbelt terrassedør være det perfekte match til dig. Og tænger dit rum til øget lysindfald, så er dobbeltdøren også et oplagt valg. 

I denne kategori findes også indadgående altandøre, der med dreje-kip-funktion giver høj funktionalitet til franske altan eller mindre balkon.

Skyde- og hæveskydedøre

Er du på udkig efter en terrassedør med ekstra bred åbning ud til haven, eller har du måske en mindre terrasse med begrænset plads til døre, der åbner, så kan skydedøre og hæveskydedøre være noget for dig. De er velegnede som terrassedøre, da døren åbner sidelæns og derfor ikke fylder ude på terrassen. Derudover kan en skydedør produceres i langt større mål end for eksempel en dobbelt terrassedør. 

Foldedøre

I stedet for skyde- og hæveterrassedøre kan du vælge en foldedør. Ved en foldedør/harmonikadør skal du være opmærksom på pladsforholdene, da det er vigtigt, at der er plads nok til at terrassedøren kan åbne. Ved sammenfoldning vil sektionerne nemlig fylde enten ude på terrassen eller indenfor.

Hos Vinduespladsen fremstiller vi alle fem typer terrassedøre i alle de materialer, vi udfører terrassedøre i.

Materialevalg

Her kan du få et overblik over de standardmaterialer, vi hos Vinduespladsen kan fremstille din nye terrassedør i. Hvert materiale har deres fordele og ulemper.

Terrassedøre i træ

Hos Vinduespladsen fremstiller vi terrassedøre i fyrretræ fremstillet af 95 % kernetræ, som er er 90 % knastfri. En af fordelene ved at vælge en terrassedør i fyrretræ er, at materialet er fleksibelt i forhold til det udtryk, du ønsker. Trædøre kan nemlig males om mange gange, og det er nemmere at ændre og reparere trædøre, end det er tilfældet ved de andre standardmaterialer. En ulempe er dog, at det kræver lidt ekstra at vedligeholde terrassedøre i træ, da træ er mere sårbart over for slid og brug. 

Ud over fyrretræ er det også muligt at få lavet terrassedøre i hårdtræstyper som mahogni og egetræ.

Terrassedøre i træ/alu

Du kan også vælge at få fremstillet din nye terrassedør i træ/alu. Det er vores mest bekvemme løsning, blandt andet fordi det er lettere at vedligeholde terrassedøre i træ/alu end en dør i træ. Træ/alu er et ret nyt alternativ til den klassiske trædør og består af en kerne af fyrretræ med en aluminiumsprofil tilføjet på dørens yderside. En terrassedør i træ/alu er som regel en del dyrere end i ren træ, men til gengæld er holdbarheden længere, og denne type terrassedør kræver mindre vedligehold. Vær opmærksom på, at det ikke muligt at male træ/alu om, som man kan med terrassedøre i træ. Man kan dog ved køb bestille træ/alu-terrassedøre i præcis den farve, man ønsker.

Terrassedøre i plast/PVC

Det er også muligt at få fremstillet din terrassedør i plast/PVC, der ligesom træ/alu er et meget holdbart materiale. Plast/PVC kræver minimalt vedligehold, men vær dog opmærksom på, at det kan være svært at reparere skader på en terrassedør i plast. Generelt er terrassedøre i plast billigere end tilsvarende døre i træ/alu.

Energivenlige ruder og glas

 

Energivenligt glas

Vinduerne i din nye terrassedør kan udføres med både 2- og 3-lags glas. Hos Vinduespladsen er vores standardvinduer fremstillet i superlavenergiglas, hvilket er den optimale opsætning for kvalitetstermoruder. Deruodver er Vinduespladsens nye energisparevinduer godkendt til højeste tilskud fra Energistyrelsen. Det kan du læse mere om her.

Punkteringsgarati

Hos Vinduespladsen tilbyder vi en udvidet garanti på 5 år på alle nye vinduer, også termoruder – det gælder også, hvis vinduet punkterer. Garantien dækker dog ikke fejl i relation til manglende vedligehold, slitage eller forkert brug af dine nye vinduer.

Læs mere om garanti på dine nye vinduer og døre her.

Håndtag og greb til terrassedøre

Det er hos Vinduespladsen muligt at vælge mellem flere forskellige håndtag og greb til din nye terrassedør. 

På terrassedøre er der typisk kun et håndtag på den indvendige side og en knop på den udvendige side. Denne type dør kan kun låses indefra. Ønsker man et greb på den udvendige side, vælges ofte et skuffegreb, så kan terrassedøren nemt åbnes, hvis den er låst op indefra. 

Terrassedøren kan med fordel udstyres med en bremse i dørens håndtag. Bremse i håndtaget er blandt andet en fordel, hvis du ønsker at kunne falstholde terrassedøren i en bestemt position, for eksempel ved udluftning. 

Montering af terrassedøre

Hos Vinduespladsen monterer vi i udgangspunktet helst din terrassedør for dig, hvis du vælger at købe den hos os. Der findes flere måder at isætte vinduer og døre, og det er derfor en god idé at gøre brug af den samme leverandør til både at opmåle og montere dine terrassedøre. Da målene på dine nye terrassedøre er afhængige af, hvordan de bliver monteret, indestår Vinduespladsen kun for målene i de tilbud, hvor montagen også indgår. 

Skal du have udskiftet en nuværende terrassedør, tilbyder vi selvfølgelig at afmontere den gamle terrassedør, inden vi monterer din nye. Her kan du se, hvor lang tid en montering tager.

Priser

Prisen på terrassedøre varierer alt efter hvilken type og materiale, du ønsker. Ønsker du for eksempel en terrasse dør i hårdttræstyper som maghoni eller egetræ, vil prisen være højere end ved valg af PVC/plast. Du kan derudover også til vælge forskelligt ekstraudstyr såsom luftventiler og lydglas, hvilket også påvirker prisen.

Er du i tvivl, om hvad det vil koste at få opfyldt dine ønsker til den perfekte terrassedør? Brug vores prisberegner og få en klarere idé om, hvad det vil koste for dig.

Garanti på dine nye vinduer og døre

Det er vigtigt, at der er garanti på dine nye vinduer. Vinduespladsen tilbyder en udvidet garanti på 5 år på alle nye vinduer og døre. Garantien dækker dog ikke fejl, som kan henføres til manglende vedligehold, forkert brug eller slitage af dine nye vinduer og døre. Læs mere om garantien under produktbilag.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig