Yderdør

Husets yderdøre er det første, man møder. Et smukt indgangsparti fortjener en flot, hvid yderdør med glas eller en klassisk sort hoveddør. Hvad end der skal udskiftes en facadedør, hoveddør eller terrassedør, så står vi klar til at hjælpe dig fra idé til færdig løsning.

Få inspiration til din nye yderdør

Ny yderdør med glas

En ny yderdør med glas giver husfacaden et markant løft, beskytter dit hjem mod indbrud og skaber et smukt lysindfald. Yderdøre er boligens vigtigste døre, da de tjener mange formål og har flere praktiske funktioner. Det er klart værd at bruge ekstra tid og overvejelse yderdøre som fordøren og hoveddøren.

Alle vores udvendige døre og yderdøre kan fremstilles med forskellige typer solafskærmende og lydreducerende glas, så udestuen holder en behagelig temperatur, og trafikstøjen bliver ved vejen. Med vores sikkerhedsglas opnår du en øget indbrudssikring – mulighederne er mange!

Nye yderdøre er en investering

Det kan være nærliggende at ville give den gamle yderdør en overhaling og fikse utætte lister eller male den på ny. Men hvis håndtaget er begyndt at hænge, låsekassen er i stykker eller karmen er træt og slidt – så begynder det at løbe op i både tid og penge.

Vi står klar med råd og vejledning samt en uforpligtende opmåling, når du er klar til at gå videre med dine ideer.

 Fordele ved en ny yderdør

  • Større sikkerhed: Nye yderdøre er mere sikre, og det kan på sigt blive en dyr fornøjelse at lade den gamle terrassedør være hjemmets sidste bolværk.
  • Mindre vedligeholdelse: En ny yderdør er mere modstandsdygtig overfor vind og vejr, og den lever i højere grad op til bygningsreglementets sikkerhedskrav.
  • Større besparelser: En ny yderdør er den mest energirigtige løsning, der sparer dig mange penge på sigt.

Hoveddør med glas

En hoveddør er hjemmets mest centrale yderdør, som man går ind og ud af hver eneste dag. Det er samtidig her, man byder venner og familie velkommen, når de kommer som gæster. Der er mange muligheder for at kombinere en hoveddør med glas og fyldninger, så man opnår den foretrukne stil.

Det kan være klart glas, der skaber gennemsigtighed eller glas med mønster, der lukker mere af. Hertil kan døren designes med sandblæst glas, sandblæste glasblomster, forskelligartede mønstre, spejlglas og meget mere.

Fyldninger i hoveddøren fremstilles med frisede fyldninger, der med en udskæring i kanten giver fyldningerne et mere eksklusivt look. Hertil kan nævnes muligheden for sporede fyldninger, sildebensmønster, glatte fyldninger eller en kombination med glatte fyldninger inde og fyldninger med spore ude.

Facadedør med glas

Hvis du står og overvejer, om den gamle dør skal repareres, eller om det er tid til en reel udskiftning, så er en ny facadedør på mål en oplagt mulighed. Skal man beholde det eksisterende standard-karmmål på 948 x 2115 mm eller tage et stykke af væggen ned og få dobbelte facadedøre eller måske en facadedør med sideparti? Uanset dine ønskede mål kan det meste lade sig gøre. Om du ønsker en sort facadedør, en dør i træ eller plastik, så kan du få et godt samlet tilbud fra idé til montering hos Vinduespladsen. Lad os ringe dig op, så vi kan hjælpe dig med din idé.

 

Hvad koster en ny yderdør?

En ny yderdør inkl. montage koster alt fra 8.000-10.000 kroner til 12.000-20.000 kroner for udskiftning af en hoveddør. Prisen varierer meget alt efter størrelse, materiale, sikkerhedsfunktioner og øvrige dekorative elementer.

For en ny yderdør mod haven vil prisen afhænge af tilvalg som dørbremse, luftventiler, lydglas, råglas, udlagte hængsler og meget andet.

Se priseksempler på udskiftning af døre og vinduer.

Hvad koster montering af en yderdør?

En standardmontage for ny yderdør koster 2.600 kroner. Det indbefatter udtagning af eksisterende dør, rensning af murhul, montering af ny dør (opklodsning, stopning, bagstop og udvendig fuge), fuge eller ubehandlede lister samt fastgørelsesmaterialer.

Prisen for standardmontagen er vejledende, da kontrolopmåling, kørsels- og fragtomkostninger, særlige forbehold i murværket herunder revner og løs puds kan skabe variationer i prisen. Man vil altid blive kontaktet af én af vores konsulenter, der aftaler tid til kontrolopmåling og derefter kommer med et præcist tilbud på montage.

Husk, at det ikke er forpligtende at tage imod tilbuddet – vi er her for at hjælpe dig.

Hvordan skal en yderdør vende?

Hoveddøre åbner som regel indad, men hvis pladsen i entréen er meget trang, eller yderdøren vender mod haven, kan en udadgående løsning være ideel.

Fordele ved en indadgående yderdør:

  • Døren er nemmere at styre: Det er lettere at komme indenfor, da man blot skal ‘gå ind’ og ikke behøver flytte sig for at åbne døren.
  • Øget sikkerhed: Indadgående døre kan ikke skubbes ud af hængslerne, og samtidig kan de være udstyret med bedre låsesystemer.
  • Klima: Under kraftige snefald risikerer man ikke at yderdøren blokeres og forhindrer udgang. Det er en væsentlig faktor i koldere egne.

Skal den nye yderdør eller facadedør vende ud mod en have eller terrasse, er der dog også et par fordele ved at vælge en udadgående yderdør.

Fordele ved en udadgående yderdør:

  • Mere plads: En yderdør optager et svingareal, når den åbnes. En udadgående yderdør tager et stykke areal af haven frem for stuen, hvilket kan give mere plads.
  • Nemmere at rengøre: Det er nemmere at rengøre alle steder på en udadgående yderdør.
  • Mere ventilation: En udadgående facadedør mod haven kan åbnes helt op og skabe et godt gennemtræk. Det er en fordel på de varme sommerdage.

Er en terrassedør en yderdør?

Ja, terrassedøre er yderdøre. Yderdøre kaldes også facadedøre, men er blot en samlebetegnelse for alle døre, der sidder i ydervæggene og forbinder det indvendige af et hus eller bygning med det udvendige.

Yderdør kan derfor være alt fra kælderdøre og bryggersdørehoveddøreterrassedøre og bagdøre. Vi sælger yderdøre til alt fra sommerhuse og fritidshuse til villaer, parcelhuse og kontorbygninger.

Få hjælp til udskiftning af vinduer, døre og trapper.

Bliv ringet op: