Dannebrogsvinduer

Det traditionelle dannebrogsvindue – som samtidig er moderne

Dannebrogsvinduet er et vindue, der udstråler historie og elegance. Samtidig er det et vindue, der stadig bliver brugt og værnet om. Derfor er det også en vinduestype, som Vinduespladsens har mange års erfaring i at fabrikere og montere.

Gratis opmåling

Ring til Vinduespladsen, hvis du har spørgsmål om dannebrogsvinduer, så vil en af vores vindueskonsulenter rådgive dig over telefonen. Du kan også bestille en gratis opmåling, hvor vi kommer vi ud til din bolig og måler op til dine vinduer og døre uden nogen forpligtelse fra din side. Eller find inspiration og information her på siden.

Hvad er et dannebrogsvindue?

Dannebrogsvinduer har sit navn efter det danske flag. Den klassiske version er et vindue i to fag med fire oplukkelige rammer – to små i toppen og to større forneden. Dannebrogsvinduer fås i alt fra ét til mange fag. Dannebrogsvinduet er som skabt til boligtyper som murermestervillaen og patriciervillaen. Det er også den foretrukne vinduestype i et hav af etageejendomme i bykernerne i Danmark.

Dannebrogsvinduer – fra ét til mange fag

Vinduespladsen leverer og monterer dannebrogsvinduer efter mål og tilpasset til dit hus. Vi kan designe vinduerne i den klassiske form med to fag. Du kan også bestille større vinduespartier i mange fag. Det er endvidere muligt at tilvælge ekstra sprosser i udvalgte vinduesfelter. Det er navnlig populært med en yderligere sprosseinddeling af de øverste vinduesåbninger.

Bor du i en bolig af større dimensioner end gennemsnittet, kan det være relevant at overveje palævinduer, som hyppigst er lidt større end et dannebrogsvindue.

Dannebrogsvinduer i harmoni med husets stil

Har dit hus dannebrogsvinduer med et mønster i sprosserne, der er helt unik for din bolig, så kan vi genskabe dette look i dine nye vinduer. Det er nemlig næsten altid muligt for os at fabrikere nye dannebrogsvinduer, der er i perfekt harmoni med de eksisterende vinduer og døre i din bolig.

Fordele ved dannebrogsvinduet

Gode udluftningsmuligheder

Alle fire dele af et rigtigt dannebrogsvindue skal kunne åbnes separat. Dette gør, at man kan vælge omfanget og mængden af den luft, man vil have ind eller ud. Dette bidrager til et godt indeklima.

Børnevenlige

Den separate betjening af vinduerne er navnlig velegnet til familier med børn, fordi man kan lufte ud via de øverste vinduer. Små børn kan nemlig ikke nå derop. Det samme gælder i øvrigt for visse typer af kæledyr som hund eller kat.

Godt for æstetikken

Der er bare noget tilfredsstillende i udseendet af et dannebrogsvindue. De menneskelige proportioner synes næsten at være til stede i det. Den tændstiksmand, man kan genkende i den lodrette krop og de vandrette arme, bidrager til at give dannebrogsvinduet en næsten menneskelig fremtoning.

Energirigtige ruder og glas

Dannebrogsvinduer kan både udføres med 2- og 3-lags glas. Det vil som standard hos Vinduespladsen være med varme kanter og superlavenergiglas. Dette er den optimale opsætning for kvalitetstermoruder.

Det er mest populært at anvende pålimede sprosser ved dannebrogsvinduer. Det gør det lettere og billigere at udskifte ruderne, hvis uheldet skulle være ude. De sprosser, som Vinduespladsen anvender, er altid varmeisolerende

Materialevalg

Et klassisk dannebrogsvindue udføres i træ, men dannebrogsvinduer i træ/alu og plast kan også bestilles.

Dannebrogsvinduer i træ

Fyrretræ er den træsort, der hyppigst benyttes til dannebrogsvinduer. Vinduespladsens fyrretræsvinduer er fremstillet af 95 % kernetræ, som er er 90 % knastfri. Dannebrogsvinduer kan også udføres både i mahogni og eg.

Vinduer i træ er en fleksibel løsning. Træet kan males, og farverne kan løbende ændres, ligesom reparationer er mulige at foretage med lidt snedkersnilde. Der kan dog gå råd i træ, hvis vinduerne ikke holdes ved lige, og hvis der ikke bliver repareret og malet på dem, når der er behov for dette.

Træ/alu-dannebrogsvinduer

Træ/alu-vinduer er meget slidstærke. Træ/alu-vinduer er en trækerne med et beskyttende tyndt skjold af aluminium udenpå. Træ/alu-vinduer kan tilvælges med aluminiumsprofil udvendigt og ren træprofil indvendigt.

Der er rige muligheder for farvevalg. Dog påføres malingen på fabrikken. Efterfølgende farveændringer anbefales ikke. Der går ikke råd i træ/alu-vinduer. De skal blot vaskes ned en gang imellem for eksempel med lidt autoshampoo med voks i.

Dannebrogsvinduer i plast og pvc

Dannebrogsvinduer kan også udføres i plast og pvc. I dette materiale garderer du dig effektivt mod det fugtige og blæsende danske vejr. Der er nemlig lang levetid på plastvinduer, og der går ikke råd i plastvinduer. Plastvinduer fås i mange farver. Farven vælges inden monteringen af vinduet.

Tilvalg og ekstramuligheder

Efter ønske kan der vælges blandt forskelligt tilbehør til dannebrogsvinduer. Det kan for eksempel være:

  • Vendebeslag
  • Luftventiler
  • Lydglas
  • Råglas
  • Not i karmen til evt. vinduesbundstykker
  • Lysningsplader
  • Brandredningspost (til facilitering af redningsåbning)

Vinduerne betjenes som standard med anverfere og stormkroge, men kan også fås med paskvilgreb. Hvis du vælger løsningen med paskvilgreb, kan der også monteres en bremse i grebet, som fastholder vinduesrammen i netop den position, du ønsker. For eksempel hvis du vil lufte ud og fastholde vinduesrammen i en halvåben position.

Lovkrav, vedligehold og energibesparelse

Der er mange ting at tage stilling til, når man køber dannebrogsvinduer og døre. Lige fra lovkrav om brandredning, energibesparelse, vedligehold og til valg af flere farver på elementerne. Ring med det samme til en af vores specialister, der kan fortælle mere om vores dannebrogsvinduer med superlavenergi termoruder. Eller få et gratis besøg af en erfaren konsulent til en gratis opmåling og modtag et uforpligtende tilbud.

Vinduespladsen er meget andet end dannebrogsvinduer

Er du på udkig efter indvendige døre, så finder du et bredt udvalg af dem på indvendigedoere.dk. Er det trapper, du leder efter, så tjek trappeteamet.dk ud. Begge disse sites hører ind under Vinduespladsen.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig