Fastkarmsvinduer

Fastkarmsvinduer er høj isoleringsevne og maximalt lysindfald

Har du overvejet vinduer med fast karm? Der er nemlig gode penge at spare, og din bolig bliver endnu bedre isoleret. Fastkarmsvinduer er et godt supplement til oplukkelige vinduer. De skal dog bruges rigtigt, og der er nogle vigtige regler, der skal overholdes. Her kan du læse mere om fastkarmsvinduer og finde ud af, hvor de med fordel kan bruges.

Gratis opmåling

Skal du have nye vinduer, så kontakt os og få en snak med en af vores vindueskonsulenter. Eller bestil en gratis opmåling. Så kommer en af vores specialister ud og måler op til dine nye vinduer i din bolig. Her kan du I ro og mag spørge ind til, om vinduer med fast karm er den rigtige løsning for dig.

Hvor skal du bruge fastkarmsvinduer?

Fastkarmsvinduer er et godt alternativ mange steder i huset. Nogle steder er det særlig praktisk at anvende vinduer med fast karm. Det er det for eksempel her:

  • Ved store vinduespartier i stuer eller køkken-alrum. Her kan du overveje at lade en del af glasfladen bestå af fastkarmsvinduer. Hvis der for eksempel allerede er en terrassedør og et oplukkeligt vindue i vinduespartiet, så har du alt, hvad du skal bruge til udluftning og flugtvej. Derfor kan fastkarmsvinduer indbygges som en del af denne type kombinationsvinduer. Det vil give mere lys og begrænse udgiften til nye vinduer.
  • Til bondehusvinduer med to eller flere rammer eller andre vinduestyper med flere fag. Her kan du lade et eller flere af vinduesåbningerne være fastkarmsvinduer. De øvrige åbninger sørger for redningsåbning og udluftning
  • Hvis du vælger et såkaldt “postkassevindue”. Det er et vindue, der er vandret delt i to, hvor den øverste del er et fastkarmsvindue og den nederste vindueåbning er et oplukkeligt vindue. Postkassevinduer er en smart løsning, for så får du både et et fastkarmsvindue og et oplukkeligt vindue i samme vindue.

Spørg vores vindueskonsulenter om muligheden for at supplere med fastkarmsvinduer, når de kommer på besøg, hvis du har bestilt dem til en gratis opmåling.

Her skal du ikke bruge fastkarmsvinduer

Der skal være flugtveje i alle rum. Derfor må man ikke montere fastkarmsvinduer, hvis dette er det eneste vindue i rummet. Der skal nemlig være en redningsåbning i mindst et vindue i hvert eneste rum. Fastkarmsvinduer må desuden ikke monteres i børneværelser.

Vinduer med fast karm i træ, træ/alu eller plast

Vinduespladsen kan levere fastkarmsvinduer i alle de mest populære materialer: træ, træ/alu og plast.

  • Trævinduer er det klassiske materialevalg, også til fastkarmsvinduer. Vi bruger som standard fyrretræsvinduer fremstillet af 95 % kernetræ, som er er 90 % knastfri. Træ kræver dog mere vedligehold, og der kan gå råd i trævinduer. Der er til gengæld gode muligheder for at ændre i looket med farvevalget og at reparere på trævinduer, hvis der sker skader.
  • Træ/alu-vinduer er den moderne løsning. Denne type vinduer har også som fastkarmsvindue lang levetid. Der er rige muligheder for farvevalg, men farven skal påføres på fabrikken. Træ/alu-vinduer leveres som standard med en aluminiumprofil udadtil og en træprofil indvendigt.
  • Plastvinduer er ofte det mest prisgunstige valg. Vinduer i plast og pvc er nemlig både generelt billigere at i anskaffelse, og de har længere levetid end trævinduer. Udover en gang vask 1 til 2 gange om året kræver fastkarmsvinduer i plast kun minimalt vedligehold.

Derfor isolerer fastkarmsvinduer bedre

Et fastkarmsvindue lukker helt til. Det sikrer, at vinduet holder på varmen. Glasset i et fastkarmsvindue er i udgangspunktet det samme som i et oplukkeligt vinduer. Der er dog rige muligheder for at sætte tykkere glas i, som isolerer bedre end de øvrige vinduer i et vinduesparti. Denne løsning er der mange, der vælger.

Fastkarmsvinduer og indeklimaet

Fastkarmsvinduer er aldrig det eneste vindue i et rum. Derfor vil der altid være andre muligheder for at sikre udluftning. Har du brug for yderligere udluftning, kan fastkarmsvinduet monteres med spalteventil, der sidder i karmen. Hvis monteringen af fastkarmsvinduet overholder bygningsreglementet, er der derfor inden grund til at bekymre sig om indeklimaet.

Montering

En af fordelene ved fastkarmsvinduer er, at de er enklere at montere. Dette er med til at holde den samlede pris nede på fastkarmsvinduer. De kan desuden monteres umiddelbart efter, at du har modtaget dem. De mekaniske elementer i et fastkarmsvinduer er meget færre, så der er heller ingen udgifter til dem.

Hvad er et fastkarmsvindue?

Et fastkarmsvindue er et vindue, der ikke kan lukkes op. Det er på alle måder et mere enkelt vindue, der også er nemmere at montere end normale vinduer. Fastkarmsvinduer er ofte et vindue med en tykkere rude end oplukkelige vinduer. Et fastkarmsvindue kan koste ned til det halve af et et oplukkeligt vindue. Der er ingen hasper, stormkroge, lukkemekanismer eller andet i et fastkarmsvindue. Dette reducerer prisen på vinduestypen. Fastkarmsvinduer kan fås i alle tilgængelige vinduesmaterialer: Træ (også eg og mahogni), træ/alu og som plastvindue.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig