Koblede vinduer
Energisikker løsning til fredede bygninger
Koblede vinduer er den energisikre løsning til fredede bygninger, eller hvis du ønsker, at din bolig skal have et klassisk, ældre udseende uden at gå på kompromis med varmeforbruget. Vinduespladsens koblede vinduer udføres som standard med 2 rammer, som er koblet sammen. Yderst en ramme med kittet enkeltlagsglas og inderst en ramme med en lavenergi termorude.
Gratis opmåling
Kontakt Vinduespladsen og bestil en gratis og uforpligtende opmåling til dine nye koblede vinduer. Her kommer en af vores professionelle vindueskonsulenter ud til din bolig til en samtale om dine ønsker og visioner for dine nye vinduer. Foretrækker du telefonisk vejledning, kan vores dygtige konsulenter også rådgive dig over telefonen.
Vinduet med det gammeldags look
Koblede vinduer bevarer det oprindelige udseende på vinduerne i ældre og fredede bygninger. Læs om alt, du har brug for at vide om koblede vinduer her.
Hvad er koblede vinduer?
Et koblet vindue har to vinduesrammer: én på den udvendige side og en på den indvendige side. Den indvendige ramme kan sædvanligvis lukkes op indad, og den udvendige ramme lukkes op udad. Det er også muligt at konstruere vinduesrammen således, at begge rammer lukker op udad. Et koblet vindue er en forholdsvis tyk rude, fordi den i sagens natur er to vinduer koblet sammen. Koblede vinduer udføres som regel som sprossede vinduer.
Hvor bruger man koblede vinduer?
Et koblet vindue bruges ofte i fredede ejendomme og bevaringsværdige bygninger, hvor der er krav om, at den oprindelige vinduestype skal genskabes. Koblede vinduer er derfor det oplagte valg i ejendomme, der skal renoveres med respekt for den oprindelige bygningskonstruktion og arkitektur.
Hvilke materialer laves et koblet vindue i?
Koblede vinduer udføres som oftest i træ og som regel i fyrretræ. Der vil være noget mere arbejde forbundet med vedligeholdelse af et koblet vindue i sammenligning med andre typer af vinduer, eftersom vinduet består af to trærammer, der skal males og vedligeholdes.
Valg af glas
Et koblet vindue består af to ruder. Den udvendige side af vinduet udgøres af små enkeltlagsruder på 4 millimeter i glastykkelse, som sættes fast i sprosserammen på den udvendige side. På den måde får man et vindue, der en-til-en ligner et vindue, der er lavet for hundrede år siden. På den indvendige side af vinduet opsætter man en hel termorude, for at opnå en bedre isolering af vinduet.
Alternativer og tilbehør
Som alternativ til de kittede, koblede vinduer kan vi tilbyde vinduer med smalle sprosser. Disse kan ofte accepteres af fredningsmyndigheder og er en væsentligt billigere løsning.
Efter ønske kan der også vælges mellem forskelligt tilbehør. Her kan du blandt andet vælge, om du vil have gammeldags hængsler på dine koblede vinduer. Du kan også for eksempel tilvælge ventiler til vinduerne.
Forskellen på koblede vinduer, dannebrogsvinduer og bondehusvinduer
Det klassiske dannebrogsvindue er et vindue i to fag med fire oplukkelige rammer – to små i toppen og to større forneden. Koblede vinduer har derimod en udvendig og en indvendig rude, der begge kan lukkes op separat af hinanden.
Ligesom med koblede vinduer adskilles felterne i et bondehusvindue af sprosser, men mens det klassiske bondehusvindue er sidehængt og opdelt i to fag samt i tre vinduesfelter, er et koblet vindue kendetegnet ved at have to ruder: en indvendig og en udvendig, der kan åbnes uafhængigt af hinanden.
Kontakt Vinduespladsen og få vejledning til valg af vinduer
Der er mange ting at tage stilling til, når man køber vinduer. Lige fra lovkrav om brandredning, energibesparelse, vedligehold og til valg af farver på elementerne. Få de vinduer, som passer til din bolig og bestil et gratis besøg af en af vores erfarne konsulenter og modtag et uforpligtende tilbud.
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til Vinduespladsen eller ringe til os for at snakke med en af vores dygtige vindueskonsulenter, der sidder klar til at besvare dine spørgsmål.
Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.
Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig