Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer fremstillet efter mål

Sidehængte vinduer er den klassiske vinduestype i Danmark, og det er der en god grund til. Et sidehængt vindue kan benyttes i næsten alle typer af rum. Det er let og intuitivt at åbne, og det kan både anvendes i helårs- og fritidsboliger.

Gratis opmåling

Ring eller skriv til Vinduespladsen og få en uforpligtende snak om valg af sidehængte vinduer. Du kan også bestille en gratis opmåling helt uden binding eller nogen form for forpligtelse. Ved en gratis opmåling kommer en af vores vindueskonsulenter ud til din bolig til en uforpligtende snak om dine tanker og ønsker til nye vinduer i din bolig.

Alt om sidehængte vinduer

Hos vinduespladsen kan du bestille sidehængte vinduer, som kan skræddersys efter dine ønsker og visioner. Vi kommer ud og monterer dine vinduer, så alt forløber præcis, som du ønsker. Læs mere om vinduespladsens sidehængte vinduer og dine valgmuligheder ved denne vinduestype her på siden.

Hvor er det godt at bruge sidehængte vinduer?

Sidehængte vinduer kan bruges de fleste steder i boligen. Der er dog nogle steder, hvor det er mere oplagt end andre at indsætte sidehængte vinduer.

  • Sidehængte vinduer er den ældste og mest klassiske type af vinduer. Det er et vindue, hvis funktionalitet og intuitive design har været og fortsat er elsket og værdsat af danske boligejere.
  • Da sidehængte vinduer kan åbnes helt op, er det et godt valg til rum, hvor du ønsker et godt indeklima med rig mulighed for varierende udluftning.
  • Det er et godt valg til rum, hvor du gerne vil have en stor mængde naturligt lys ind. 
  • Visse typer af sidehængte vinduer er særligt velegnede som redningsåbning, da den intuitive åbning i siden gør dem lette og hurtige at betjene.
  • Sidehængte vinduer er med deres klassiske design et godt valg, hvis du ønsker et enkelt og stilrent udtryk.

Hvad er sidehængte vinduer?

Sidehængte vinduer er den klassiske vinduestype, og den vindueskonstruktion, der igennem historien har været mest anvendt i Danmark. Et sidehængt vindue åbnes udad som en dør og har synlige hængsler i siden. Det er altså en udadgående vinduestype, der giver dig rige muligheder for at lukke lys og luft ind i et rum. Et sidehængt vindue kan benyttes i alle rum og egner sig både til helårsboliger og fritidsboliger.

Glas til sidehængte vinduer

Du kan vælge mellem 2- eller 3-lags vinduesglas, når du bestiller sidehængte vinduer fra Vinduespladsen. Alle vinduer udføres som standard med superlavenergi termoruder, der monteres med varme kanter. Vinduespladsens nyudviklede energisparevindue, NordicVinduet, er også et oplagt valg. Dette vinduessystem giver dig mulighed for at opnå det største tilskud, hvis du søger Bygningspuljen hos Energistyrelsen.

Tilbehør til vinduerne

Vores sidehængte vinduer fås også med forskellige former for tilbehør såsom vendebeslag, luftventiler, lydglas, råglas, not i karmen til evt. vinduesbundstykker og lysningsplader.

Paskvilgreb til effektiv udluftning

Sidehængte vinduer betjenes som standard med anverfere og stormkroge. Vinduestypen kan dog også fås med paskvilgreb. Hvis du vælger løsningen med paskvilgreb, er det også muligt at montere en bremse i grebet, som fastholder vinduesrammen i netop den position, du ønsker. Det er for eksempel en stor fordel, hvis du vil lufte ud og fastholde vinduesrammen i en halvåben position.

Prisen på sidehængte vinduer

Prisen på sidehængte vinduer varierer alt efter valg af materiale og tilvalg af tilbehør. Her vil valget af for eksempel træ/alu-vinduer som udgangspunkt være dyrere end det typisk billigere pvc-/plastvindue. Hvis du gerne vil vide mere om vores priser, er du velkommen til at ringe eller skrive til vores vindueskonsulenter til en uforpligtende samtale om prislejet på sidehængte vinduer. Du kan også bestille en gratis opmåling og forhøre dig om dine muligheder og vores priser, når vores konsulent er ude hos dig.

Hvilke materialer kan jeg vælge et sidehængt vindue i?

Du kan frit vælge, om dit nye sidehængte vindue skal være i træ, træ/alu eller plast. Der er fordele og ulemper ved alle materialer, så det er værd at overveje, hvilken type materiale, der passer bedst til dit behov, inden du vælger vinduer til din bolig. Herunder kan du blive klogere på de tre materialevalg:

Sidehængte vinduer i træ

Skal din vinduesløsning være fleksibel, er træ et godt materialevalg. Du kan selv bestemme farven på dine sidehængte vinduer i træ, og du kan også male dem i en ny farve, hvis du ønsker det senere hen. Et vindue i træ giver dig altså en stor designfrihed. Du kan også selv reparere dine sidehængte vinduer i træ, hvis der sker en skade. Træ er dog også det materiale, der kræver mest vedligeholdelse, da der for eksempel kan gå råd i træet, hvis du ikke maler og imprægnerer dine trævinduer jævnligt.

Sidehængte vinduer i træ/alu

Sidehængte vinduer i træ/alu er i grunden trævinduer, der er belagt med en aluminiumskappe. Det gør, at denne type vindue kræver mindre vedligeholdelse til sammenligning med et trævindue, da den holdbare konstruktion bevirker, at et træ/alu-vindue kan holde meget længe. Der er mange farvemuligheder, når du vælger et sidehængt vindue i træ/alu. Farven skal dog vælges inden montering og vil være gældende for resten af vinduets levetid, da aluminiumsvinduer ikke kan overmales.

Sidehængte vinduer i plast

Sidehængte vinduer i plast er en god løsning, hvis du gerne vil sikre dig, at dit vindue holder meget længe. Ligesom vinduer i træ/alu kræver denne type materiale minimal vedligeholdelse og skal ikke males. Det eneste, du skal gøre, er at give vinduet en nedvask én til to gange om året.

Hvad er forskellen på sidehængte, topstyrede og tophængte vinduer

  • Et sidehængt vindue er den mest klassiske type vindue og åbnes udad i siden. Til sammenligning åbner både topstyrede og tophængte vinduer opad.
  • Sidehængte vinduer har synlige hængsler i siden, hvorimod tophængte vindue betjenes med en udskyderstang indefra med huller nederst. Topstyrede vinduer adskiller sig igen fra de to andre typer, da det som standard har et greb nederst på vinduesrammen.
  • Alle tre vinduestyper har forskellige beslag mellem karm og ramme.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig