Skrå og buede vinduer

Skrå og buede vinduer der skaber hygge i alle hjem

Skrå og buede vinduer er to elegante vinduestyper, som Vinduespladsen nemt kan hjælpe dig med at fremstille til din ejendom. Det gælder både, hvis det er som erstatning for allerede eksisterende skrå og buede vinduer, eller hvis det er et helt nyt indslag på ejendommen.

Gratis opmåling til nye vinduer

Alle buede og skrå vinduer bliver lavet på mål. Heldigvis koster opmåling ikke ekstra hos Vinduespladsen. Vi tilbyder nemlig en fuldstændig gratis og uforpligtende opmåling. Ring eller skriv og book et besøg fra en af vores vindueskonsulenter, så kommer vi ud til din ejendom og foretager en gratis opmåling. Ved den lejlighed kan du også få svar på alle de spørgsmål, du måtte have angående skrå og buede vinduer.

Guide til skrå og buede vinduer

Skal du have udskiftet dine buede vinduer, eller drømmer du om at få monteret nogle skrå vinduer i dit hjem? Så læs mere her om, hvad du skal være opmærksom på ved disse to vinduestyper.

Hvilke materialer udføres buede og skrå vinduer i?

Skrå og buede vinduer udføres som udgangspunkt i træ. Det skyldes, at træ er det nemmeste materiale at arbejde med, og at det er forholdsvis let at tilpasse træ til de specialmål og skæve vinkler, som er kendetegnende for både skrå vinduer og buede vinduer.

Plast (PVC) er generelt ikke et egnet materiale til disse vinduestyper. Vi kan dog godt udføre et rundet vindue i plast, hvis det drejer som en helt enkel halvbue. Træ/alu har tilsvarende begrænsninger som materiale.

Som et rent trævindue er der stadig uendeligt mange, mulige variationer gennem blandt andet valg af træsort, indfarvning og imprægnering. Kontakt Vinduespladsen til en uforpligtende samtale om de mange, visuelle muligheder, der er i skrå og buede vinduer.

Vindue med pil


Der findes overordnet set to måder at lave buede vinduer på. Den ene måde kaldes vindue med pil. Her placeres et stykke gennemgående buet træ øverst oven på vinduet. Det er den såkaldte “pil”. Alternativet til dette er at anvende glas skåret i et passende rundt format. Et buet vindue med pil er ofte den billigste løsning på et buet vindue.

Fordele ved skrå og buede vinduer

Der er mange fordele ved at vælge skrå eller buede vinduer. De to vinduestyper giver for eksempel et flot lysindfald. Det er derfor den ideelle vinduestype, hvis du ønsker meget lys i et rum, da skrå og buede vinduer tillader en stor mængde lys at trænge ind i rummene. Derudover kan vinduer med buet overkarm også tilføre et visuelt flot udtryk til din bolig.

Priser på skrå og buede vinduer

Skrå og buede vinduer er to vinduestyper lidt ud over det sædvanlige. De er ofte specialdesignet til netop dit hjem. Dette kan bevirke, at de kan være en anelse dyrere end et almindeligt vindue. Der skal bruges særlige maskiner for at udføre trærammen og for at udskære glasset til buede vinduer. Dette har en indvirkning på prisen.

Valg af glas til skrå vinduer og buede vindue


Skrå og buede vinduer fra Vinduespladsens udføres som standard med superlavenergi termoruder monteret. Buede vinduer kan udføre med specialbuet glas. Skrå vinduer laves i specialmål, da glasset skal skæres i en bestemt vinkel i stedet for i en firkant.

Hvor kan skrå vinduer bruges?

Skrå vinduer bruges ofte øverst i store vinduespartier eller i gavlen på boliger. Skrå vinduer har ikke en traditionel vinduesform. I stedet for den klassiske firkantede form, laves skrå vinduer i en trekantet form. Derudover har skrå vinduer en fast karm.

Hvor kan buede vinduer bruges?

Et buet vindue bliver ofte indsat i boliger, hvor der i forvejen er lavet en bue i husmuren eller i taget. Buede vinduer kan både indsættes i husmure, boligens kvist, i staldbygninger, over dørkarme og mange andre steder. Buede vinduer kan bruges i alle boligtyper.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig