Tophængte vinduer

Vinduer hængslet i toppen fremstilles efter mål

Et tophængt vindue betjenes med en udskyderstang i bunden af vinduet og er fastgjort med hængsler i toppen af vinduesrammen. Vinduestypen egner sig til mange steder i boligen. De bruges ofte ved sommerhuse eller som kældervindue, men de egner sig også som almindelige vinduer i beboelsesværelser i helårshuset.

Gratis opmåling

Ring eller skriv til Vinduespladsen og snak med en af vores vindueskonsulenter, hvis du har spørgsmål, der vedrører tophængte vinduer eller andre vinduestyper.

Hvor er det godt at bruge tophængte vinduer?

Tophængte vinduer kan bruges de fleste steder, men nogle steder er det særligt oplagt at overveje denne vinduestype.

  • Ved kældervinduer, hvor det er tilstrækkeligt med en vinduestype, der er konstrueret simpelt, men effektivt
  • Når vinduet kan vaskes udefra. Det er ikke muligt at vaske et tophængt vindue indefra
  • Til sommerhuse benyttes tophængte vinduer ofte. Det er der tradition for i Danmark. Desuden er hyppig vinduesvask ikke ligeså vigtig som i helårsboligen
  • Hvis omgivelserne uden for vinduet ikke tillader sidehængte vinduer

Prisen på et tophængt vindue

Prisen på tophængte vinduer kan variere. De kan fremstilles i alle de gængse materialer fra træ til det generelt noget dyrere træ/alu-vindue og det typisk noget billigere plast/pvc-vindue. Dette har naturligvis indflydelse på prisen. Mekanikken i et tophængt vindue er generelt lidt enklere end for eksempel ved et topstyret vindue, hvilket gør den tophængte vinduestype lidt billigere. Ring og spørg en af vores vindueskonsulenter og forhør dig om prislejet. Eller spørg en af vores vindueskonsulenter, når de er ude på besøg hos dig til en gratis opmåling.

2- og 3-lags termoruder

Det er op til dig, om du vil vælge 2- eller 3-lags glas. Vinduespladsen termoruder lever altid op til standarden for superlavenergiruder. Vinduerne er desuden altid monteret med varme kanter. Du kan også vælge sprosser til vinduerne i den stil, du foretrækker. Vinduespladsen sprossevinduer er altid forsynet med højisolerende energisprosser. Vinduerne kan også udstyres med udluftningsventiler. Både lydglas og råglas er muligt som tilvalg.

Tophængte vinduer i alle materialer

Vinduespladsen udfører tophængte vinduer i alle materialer. Der er fordele og ulemper ved alle materialetyper. Her er nogle af de ting, du bør have med i dine overvejelser.

Tophængte vinduer i træ

Træ er er et meget fleksibelt materiale til vinduer. Vinduerne kan designes i præcist de farver og med den profilering, du ønsker. Det er også det materiale, som det er lettest at arbejde med og ændre over tid, hvis du ønsker et nyt look på dit eget eller dit nyerhvervede hus. Der kan dog gå råd i træ, og hvis du ikke holder trævinderne ved lige ved at male og imprægnere jævnligt, så kan det forholdvist hurtigt blive aktuelt med en udskiftning af vinduerne. Eg og mahogni er i øvrigt også muligt som tilvalg ved tophængte trævinduer.

Tophængte vinduer i træ/alu.

Træ/alu-vinduer er en nyere vinduestype. Det er i grunden et trævindue med en aluminiumskappe. Det er en meget holdbar konstruktion, der gør, at et tophængt vindue i træ-alu kan overleve meget længe. Der går nemlig ikke råd i trærammen. Den indre del af vinduet vil som standard stå i træ. Der er mange farvemuligheder. De vælges inden montering og én gang for alle, da aluminiumsvinduer ikke skal overmales.

Tophængte PVC- eller plastvinduer

Tophængte plastvinduer kan ofte være løsningen hvis du vil sikre dig, at vinduet kan holde længe. Den eneste vedligeholdelse, et plastvindue kræver, er en nedvaskning en gang eller to om året. Det kan f.eks. være med autoshampoo med lidt voks i. Plastvinduer skal ikke males.,

Hvad er forskellen på topstyrede og tophængte vinduer?

  • Rammen på de to vinduestyper er den samme, men der er forskel på beslaget.
  • Et tophængt vindue betjenes med en uskyderstang indefra med huller nederst.
  • Et topstyret vindue har som standard et greb indvendigt nederst
  • De to vinduestyper har forskelligt beslag mellem karm og ramme.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig