Topstyrede vinduer

Topstyrede vinduer fremstilles efter mål

Der er mange gode grunde til at vælge topstyrede vinduer. Det kan være, hvis du ønsker fuld kontrol over udluftningen i din bolig. Eller hvis du leder du efter en løsning til et vindue, der sidder højt. Og i mange andre tilfælde.

Gratis opmåling

Ring eller skriv til Vinduespladsen. Her kan du få svar på alt, du vil vide om topstyrede vinduer. Eller bestil en gratis opmåling, så vil en af vores dygtige vindueskonsulenter komme ud til din bolig og snakke med dig om dine tanker om dine nye vinduer og døre. Besøget er uden forpligtelser fra din side.

Alt om topstyrede vinduer

Hos vinduespladsen kan du bestille topstyrede vinduer, som vi tegner efter dine ønsker, og som vi kommer og monterer. Læs mere om vinduespladsens topstyrede vinduer her på siden.

Her er det godt at bruge topstyrede vinduer

Topstyrede vinduer kan anvendes overalt i boligen. Her er nogle af de steder, de egner sig bedst.

 • Hvis vinduet sidder højt og er svært at komme til.
 • Hvis du ønsker godt indeklima med rige muligheder for varierende udluftning.
 • Hvis du vil have mulighed for at lufte ud uden at åbne for vinduet.
  I badeværelset, hvor der er behov for ekstra god udluftning på grund af vand og damp.
 • Hvis vinduet skal have et rent look udefra. Et topstyret vindue har nemlig ingen synlige beslag udefra.
 • Når det skal være let at vaske vinduet udefra. Muligheden for at tippe vinduet gør dette nemt.

Termoglas og tilbehør

Vinduespladsens topstyrede vinduer udføres som standard med superlavenergi termoruder monteret med varme kanter. Du kan vælge mellem 2- eller 3- lags glas.

Vores topstyrede vinduer fås også med forskelligt tilbehør som for eksempel vendebeslag, luftventiler, lydglas, råglas, not i karmen til eventuelle vinduesbundstykker.

Der bruges ikke anverfere til topstyrede vinduer. Vinduet monteres med et greb. Det kan for eksempel være et paskvilgreb.

Du kan vælge et topstyret vindue med eller uden sprosser. Hvis du bruger sprosser kan det være i ét eller flere fag. Fagene kan designes med 2×2 eller 2×3 glasfelter. Anden fordeling af af sprosser og glas er også muligt. Sprosserne er som standard energisprosser.

Topstyret vendevindue

Topstyrede vinduer kan fremstilles som vendevinduer. Et vendevindue kan vendes rundt, så det er muligt at vaske den udvendige side indefra. Topstyrede vendevinduer anvendes ofte ved vinduer, som sidder højt, og som ikke kan pudses nedefra.

Topstyrede vinduer i træ, træ/alu og plast

Du kan selv vælge, hvilken materiale, du ønsker dine topstyrede vinduer i: Træ, træ/alu eller plast.

Vinduer i træ

Trævinduer er den fleksible løsning. Her kan du ændre farven, når får lyst til det. Og når der sker skader på et topstyret vindue i træ, kan du reparere på det. Dette er mere vanskeligt med træ/alu-vinduer og plastvinduer, som har længere holdbarhed, men som standard vil de sidstnævnte beholde den farve og det udseende, de har ved monteringen. Vil du have et helt unik look, er topstyrede trævinduer i eg eller mahogni også en mulighed. 

Træ/alu-vinduer og plastvinduer

Træ/alu-vinduer og plastvinduer er vinduestyper, der er opstået samtidig med, at teknologien til topstyrede vinduer blev udviklet. Disse materialer er derfor det fødte materiale til denne type vinduer. Topstyrede vinduer i plast (PVC) eller træ/alu er generelt mere vejrbestandige og længerelevende end topstyrede vinduer i træ.

Perfekt Isolation og udluftning

Et topstyret vindue er skabt til at skabe godt indeklima i boligen. Det kan åbnes i udluftningspositionen, og friktionsbremsen kan holde vinduet fast i den ønskede position. Det sikrer, at du har rige muligheder for udluftning. Når vinduet lukkes, skubbes det tæt på plads, så der ikke opstår kuldebroer eller træk.

Hvad er forskellen på topstyrede og tophængte vinduer?

 • Det er det samme vindue, der er bare forskel på beslaget.
 • Et topstyret vindue har som standard et greb nederst på vinduesrammen.
 • Et tophængt vindue er sædvanligvis udført med udskyderstang med huller nederst indvendigt.
 • Beslaget udvendigt mellem karm og ramme er forskelligt.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig