Vinduer og døre i PVC

Vinduer og døre i PVC og plast

 
Produktion og montering af plastvinduer efter mål
 

Vinduer og facadedøre i plast og PVC er slidstærke og har høj isoleringsevne. Det er en af grundene til, at plastvinduer er en efterspurgt vinduestype hos vores kunder. 

Vinduespladsen leverer plastvinduer i mange modeller både som ind- og udadgående vinduer og med en karmdybde på både 70 mm og 120 mm. Vi producerer plastvinduer, der passer til de fleste boligtyper både i et moderne og i et klassisk design. 

Ring til os hvis du vil vide mere om plastvinduer eller bestil en gratis opmåling til dine nye plastvinduer ude ved din bolig.

Fordele ved vinduer og døre i plast og PVC

Ønsker du vinduer og døre, der er nemme at vedligeholde, er Vinduespladsens plastvinduer det perfekte valg for dig. Her er nogle af fordelene ved PVC-/plastvinduer.

 • Plastvinduer er nemme at vedligeholde. Hvis du passer dem godt, kan de blive siddende, indtil huset ikke kan mere.
 • Der går ikke råd i plastvinduer.
 • Kip-funktionen er særlig velegnet til plastvinduer. Kipvinduer giver en god mulighed for udluftning. 
 • Vælger du indadgående vinduer i plast, får du mulighed for at pudse vinduerne fra den indvendige side.
 • Plastvinduer kan især anbefales til kystområder, hvor vinduer i træ eller træ-alu ikke egner sig på samme måde på grund af det høje saltindhold i luften.
 • Vi tilbyder også kip-skydedøre som facadedøre i plast. Det er et meget prisbilligt alternativ til en skydedør af træ.

Nem vedligholdelse og lang holdbarhed

Det eneste form for vedligeholdelse, du behøver at tænke på ved plastikvinduer, er at vaske karmen og rammen en gang eller to om året. Det må gerne være med lidt auto-shampoo. Det giver dig flotte vinduer og døre mange år frem i tiden. Du slipper også for at skulle bekymre dig om malingen med plastikvinduer. Der går heller aldrig råd i dem.

Det er desuden en god idé at rengøre hængsler og beslag en gang om året og derefter at smøre dem med olie. Husk at tørre eventuelt spildt olie af, da det ellers kan give misfarvninger. 

Til Vinduepladsens plastikvinduer og facadedøre i plast medfølger der også et lille vedligeholdelsessæt til at behandle mere genstridige pletter.

Vinduespladsen bruger kun anerkendte plastprofiler fortrinsvist fra Rehau, der er nogen af de absolut bedste på markedet.

Der anvendes også kun beslag fra kendte leverandører som PN og IPA. Det sikrer, at der er de bedste muligheder for at skaffe reservedele også efter mange års brug.

7 falske myter om plastvinduer 

Vi hører af og til nogle myter om plastvinduer, som vi gerne vil mane i jorden. Det er myter, der primært baserer sig på, hvordan plastikvinduer var engang. Det er en helt anden virkelighed, vi lever i, hvad angår plastvinduer – en meget bedre. Her er nogle af myterne og modsvaret på dem.

 1. Plastvinduer er i mange år blevet beskyldt for være for klodsede og have for bredde rammer. Det er kun en af de mange myter, der ikke passer på nye PVC-vinduer og facadedøre i plast. 
 2. Plastvinduer isolerer dårligere? Nej – tværtimod, så giver opbygningen med kamre i plastprofiler i mange tilfælde en bedre isoleringsevne end tilsvarende i træ eller træ-alu vinduer.
 3. Plastvinduer falmer i farven? Nej – tidligere kunne det være et problem, men med nye kvalitetsmaterialer, som er meget modstandsdygtige overfor UV-stråler, er dette ikke længere et problem.
 4. Plastvinduer fås kun i hvid? Nej – Vinduespladsens PVC-vinduer fås i dag i mange farver, enten som folierede eller malede. Det er også muligt at få forskellige farver ude og inde.
 5. Er plastvinduer mere skadelige for miljøet? Nej – plastvinduer indeholder ingen tungmetaller. Det giver mulighed for at genanvende plastelementer til nye produkter, hvilket er med til at skåne miljøet.
 6. Er plastvinduer dyre? Nej – i de fleste tilfælde er plastvinduer en billigere løsning, og med tanke på den minimale vedligeholdelse vil der som regel altid være en besparelse i at vælge plastvinduer.
 7. Er plastvinduer brandfarlige? Nej – plastvinduer er lavet af et selvslukkende materiale og brænder ikke ved egen flamme.

Mange tilvalgsmuligheder 

2- og 3- lags glas. Plastvinduer og døre fås både med 2 og 3-lags glas. Vi anvender kun termoruder i høj kvalitet med varme kanter og superlavenergiglas, der sikrer, at du opnår en stor besparelse på varmeregningen mange år frem. 

Tilvalgsmuligheder i glas. Glas kan tilvælges i mange typer. Det kan eksempelvis være klart glas, ornamentglas, hærdet glas, lamineret glas eller lydglas. 

Indvendige profileringer På karm og ramme er det i nogle tilfælde muligt at få forskellige profileringer indvendigt, ligesom man kender det fra trævinduer. Kontakt venligst Vinduespladsen for yderligere information om dette

Sprosser. Der er desuden mulighed for at vælge sprosser i forskellige udformninger og størrelser. Det drejer sig både om glasdelene og om både påklæbede og ilagte (imellem glas) sprosser i vinduer såvel som døre. 

Der kan vælges imellem følgende sprossetyper og størrelser:

 • Ilagte sprosser (sprosser som er indeni runderne): 18, 25 og 45 mm
 • Påklæbede sprosser: 25, 42, 50 og 65 mm
 • Glasdelene sprosser: 66 mm

Flugt- og brandredningsåbninger. Der er i de fleste tilfælde også mulighed for at sikre flugt- og brandredningsåbninger, hvor dette er påkrævet, dog afhængig af murhullets størrelse og vinduestypen.

Vinduestyper i plast

Herunder finder du en kort beskrivelse af de mest anvendte typer inden for plastvinduer.

Topstyrede plastvinduer

 • Topstyrede plastvinduer fås kun med karmdybden: 120 mm. Denne type vindue åbner altid udad.
 • Topstyrede plastvinduer vinduer fås også i flere fag.
 • Det topstyrede plastvindue er nok det mest anvendte vindue i nyere tid.
 • Der kan tilvælges sprosser og/eller vandrette og lodrette poster, men de fleste vælger uden sprosser, da dette giver det bedste lysindfald.
 • Topstyrede plastvinduer betjenes med et paskvilgreb nederst på rammen i bunden af vinduet.
 • Der er med paskvilgrebet mulighed for at sætte et plastvindue i udluftningsposition. 

Læs mere om tophængte vinduer her.

Dreje-kip vinduer i plast

 • Drejekipvinduer i plast fås i 70 og 120 mm karmdybde.
 • Denne type plastvinduer åbner altid indad.
 • Drejekipvinduer fås også i flere fag.
 • Drejekip-plastvinduer betjenes med et paskvilgreb placeret i siden på rammen, enten i venstre eller højre side, afhængig af om vinduet skal åbne venstre eller højre indad. Grebet på et dreje/kip vindue har 2 funktioner: ved at dreje håndtaget 90 grader åbnes vinduet på almindelig vis og ved at dreje det i 180 grader åbnes det i toppen (kipfunktionen).

Sidehængte vinduer i plast

 • Sidehængte plastvinduer fås kun i 120 mm karmdybde.
 • Denne type vindue åbner typisk udad, ellers bruges drej/kip.
 • Sidehængte plastvinduer fås også i flere fag.
 • Sidehængte plastvinduer betjenes enten med anverfer og stormkrog, der giver det et mere klassiske look. Ønskes mere moderne betjening, kan der tilvælges paskivilgreb.

Læs mere om sidehængte vinduer her.

Bondehusvinduer i plast

 • Bondehusvinduer fås som plastvindue kun i 120 mm karmdybde.
 • Bondehusvinduer er i princippet et sidehængt vindue med sprosser, typisk 2 eller flere sprosser.
 • Denne type plastvindue åbner typisk udad, ellers bruges drej/kip.
 • Bondehusvinduer fås også i flere fag.
 • Sidehængte vinduer betjenes enten med anverfer og stormkrog, der giver det mere klassiske look, ønskes mere moderne betjening, kan der tilvælges paskvilgreb.

Læs mere om bondehusvinduer her.

Øvrigt udvalg i plastvinduer og -døre

Vinduespladsen har også et stort udvalg i facadedøre i plast, heriblandt yderdøre og terrassedøre samt halvdøre i plast. Der er også mulighed for at udføre terrassedøre som skydedøre eller foldedøre i plast. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Der findes desuden også diverse specialvinduer som plastvindue såsom topsving og sidestyret med pudsebeslag, der kan hjælpe til at få vasket og pudset plastvinduerne fra den indvendige side, og hvor det ellers kan være svært at komme til. 

Hvis du mangler mere inspiration, så tag et kig på vores plastvinduer og PVC-vinduer samt plastdøre i vores inspirationsgalleriet.

Se også vores store udvalg af indvendige døre på indvendigedøre.dk eller vores store udvalg af trapper på www.trappeteamet.dk.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig