Vinduer og døre i PVC

Vinduer og døre i PVC

Vinduer i PVC og facadedøre i plast har høj isoleringsevne og er slidstærke. 

Ønsker du vinduer og døre der er nemme at vedligeholde er Vinduespladsens PVC-vinduer et rigtig godt valg. De kan leveres i mange modeller – både som ind- og udadgående og med en karmdybde på både 70 mm og 120 mm. PVCvinduer, i daglig tale kaldet plastikvinduer kan fås både med et moderne og klassisk design, der passer til de fleste boligtyper. Vælger du indadgående vinduer får du mulighed for at pudse vinduerne fra indvendige side – samtidig med at kip funktionen giver god mulighed for udluftning. Vi tilbyder også kip skydedøre som facadedøre i plast der er et meget prisbilligt alternativ til en skydedør af træ. Plastvinduer kan især også anbefales til kystområder, hvor vinduer i træ eller træ-alu ikke egner sig til det høje saltindhold i luften.

pvcvinduer som dannebrogsvinduerTopstyrede vinduer i plastSidehængte vinduer i plast

 

Lav grad af vedligehold og lang holdbarhed.

Det eneste vedligehold du behøver at gøre gøre på plastikvinduer er at vaske karmen og rammen, gerne med lidt bilshampoo. Så har du flotte vinduer og døre mange år frem i tiden. Du slipper altså også for at skulle male og der går heller aldrig råd i PVC-vinduer. Det er desuden en god ide årligt at rengøre hængsler og beslag og derefter at smøre dem med olie. Husk at tørre eventuelt spildt olie af, da det ellers kan give misfarvninger. Til Vinduepladsens plastikvinduer og facadedøre i plast medfølger der også et lille vedligeholdelses sæt til at behandle mere genstridige pletter. Vinduespladsen bruger kun anerkendte plastprofiler typisk Rehau, der er nogen af de bedste på markedet. Der anvendes også kun beslag fra kendte leverandører som PN og IPA. Det sikrer, at der er større mulighed for at skaffe reservedele, også efter mange års brug. Facadedør i plastHoveddør i plastHvid facadedør i plast

Myter om facadedøre og vinduer  i PVC.

Pvc-vinduer er i mange år blevet beskyldt for være for klodsede og have for bredde rammer. Men det er kun en af de mange myter der ikke passer på nye pvc-vinduer og facadedøre i plast. Af andre myter kan også nævnes:

Plastvinduer isolerer dårligere? Nej – tværtimod, så giver opbygningen med kamre i plastprofiler i mange tilfælde en bedre isoleringsevne end tilsvarende i træ eller træ-alu vinduer.

Plastvinduer falmer i farven.? Nej – tidligere kunne det være et problem, men med nye kvalitetsmaterialer, som er meget modstandsdygtige overfor UV-stråler, er dette ikke længere et problem.

Plastikvinduer fås kun i hvid? Nej – Vinduespladsens pvc-vinduer fås i dag i mange farver, enten som folierede eller malede, det er også muligt at få forskellige farver ude og inde.

Er plastikvinduer mere skadelige for miljøet? Nej – plastikvinduer indeholder ingen tungmetaller. Det giver mulighed for at genanvende plastelementer til nye produkter, hvilket er med til at skåne miljøet.

Er plastvinduer dyre? Nej – i de fleste tilfælde er plastvinduer en billigere løsning og med tanke på den minimale vedligeholdelse, vil dette også fremadrettet give en besparelse.

Er plastvinduer brandfarlige? Nej –  plastvinduer er lavet af et selvslukkende materiale og brænder ikke ved egen flamme.

Terrassesør i plast og pvcvinduerFacadedør i PVC med sideparti

Mange muligheder med PVC-vinduer

Plastikvinduer og døre fås både med 2 og 3-lags glas. Vi anvender kun kvalitets thermoruder med varme kanter og superlavenergiglas, der sikrer at du opnår en stor besparelse på varmeregningen mange år frem. Glasset fås i mange typer, eksempelvis klart glas, ornamentglas, hærdet glas, lamineret glas og lydglas. På karm og ramme er det i nogle tilfælde muligt at få forskellige profileringer indvendigt, som man også kender fra trævinduer. Kontakt venligst Vinduespladsen for yderligere oplysninger om dette. Der er desuden mulighed for at vælge sprosser i forskellige udformninger og størrelser både glasdelene, påklæbede og ilagte (i mellem glas) sprosser, både i vinduer og døre. Der kan vælges imellem følgende sprossetyper  og størrelser:

Ilagte sprosser (sprosser som er indeni runderne): 18, 25 og 45 mm

Påklæbede sprosser: 25, 42, 50 og 65 mm

Glasdelene sprosser: 66 mm

Der er i de fleste tilfælde også mulighed for at sikre flugt- og brandredningsåbninger, hvor dette er påkrævet, dog afhængig af murhullets størrelse og vinduestypen.

Dobbelt terrassedør i pvc

Vinduestyper i plast

Herunder er en kort beskrivelse af de mest anvendte vinduestyper i plast:

Topstyrede vinduer i plast:

Topstyrede vinduer fås kun med karmdybden: 120 mm
Denne type vinduer åbner altid ud af.
Topstyrede vinduer fås også i flere fag.
Det topstyrede vindue er nok det mest anvendte vindue i nyere tid.
Der kan tilvælges sprosser og/eller vandrette og lodrette poster, men de fleste vælger uden, da dette giver det bedste lysindfald.
Topstyrede vinduer betjenes med et paskvilgreb nederst på rammen i bunden af vinduet.
Der er med paskvilgrebet mulighed for at sætte vinduet i udluftningsposition. 

Læs mere om tophængte vinduer her

Dreje-kip vinduer i plast:

Drejekipvinduer fås i 70 og 120 mm karmdybde
Denne type vinduer åbner altid ind af.
Drejekipvinduer fås også i flere fag.
Drejekipvinduer betjenes med et paskvilgreb placeret i siden på rammen, enten i venstre eller højre side, afhængig af om vinduet skal åbne venstre eller højre ind. Grebet på et dreje/kip vindue har 2 funktioner. Ved at dreje håndtaget 90 gr. åbnes vinduet på almindelig vis og ved at dreje det i 180 grader åbnes det i toppen (kipfunktionen)

Sidehængte vinduer i plast:

Sidehængte vinduer fås kun i 120 mm karmdybde.
Denne type vindue åbner typisk ud af, ellers bruges drej/kip
Sidehængte fås også i flere fag.
Sidehængte vinduer betjenes enten med anverfer og stormkrog, der giver det mere klassiske look, ønskes mere moderne
betjening, kan der tilvælges paskivilgreb.

Læs mere om sidehængte vinduer her.

Bondehusvinduer i plast:

Bondehusvinduer fås kun i 120 mm karmdybde.
Bondehusvinduer er i princippet et sidehængt vindue med sprosser, typisk 2 eller flere sprosser.
Denne type vindue åbner typisk ud af, ellers bruges drej/kip.
Bondehusvinduer fås også i flere fag.
sidehængte vinduer betjenes enten med anverfer og stormkrog, der giver det mere klassiske look, ønskes mere moderne
betjening, kan der tilvælges paskvilgreb.

Læs mere om bondehusvinduer her.

Vinduespladsen har også et stort udvalg i facadedøre i plast, heriblandt yderdøre og terrassedøre samt halvdøre i plast. Der er også mulighed for at udføre terrassedøre som skydedøre eller foldedøre.
Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Der findes desuden også diverse specialvinduer såsom topsving og sidestyret med pudsebeslag, der kan hjælpe til at få vasket og pudset vinduer fra den indvendige side. Hvor det ellers kan være svært at komme til. 

Hvis du mangler inspiration så se billederne af de flotte pvc-vinduer og pvc-døre i inspirationsgalleriet.

Se også vores store udvalg af indvendige døre på www.indvendigedøre.dk eller vores store udvalg af trapper på www.trappeteamet.dk

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig