Halvdøre

Halvdøre og stalddøre

Døren der kan stå åben og samtidig holde børn og husdyr indendørs

 

En halvdør er den perfekte dørtype, hvis du leder efter en praktisk løsning. En halvdør, der også kaldes for en stalddør, gør det nemlig muligt at holde både børn og kæledyr indendørs, samtidig med at det altid er muligt at lufte ud. Halvdørens todelte design gør din hverdag nemmere og dit hus sundere.

Gratis opmåling

Skal du have udskiftet din halvdør eller installeret en ny? Så ring eller skriv til Vinduespladsen. Vi sidder klar til at vejlede dig, så du kan komme i mål med dine boligdrømme. Du kan også bestille en gratis og uforpligtende opmåling. Her vil en af vores dygtige konsulenter komme ud til dit hjem til en uforpligtende samtale om dine ønsker til dine halvdøre/stalddøre.

Alt du skal vide om halvdøre

Hos Vinduespladsen kan du bestille halvdøre, som kan fremstilles i de præcise mål, der passer til din bolig. Læs mere om den todelte dørtype her på siden.

Hvad er en halvdør?

En halvdør er en todelt dør. Den kaldes også for en stalddør, en hollænderdør – ja, endda en sladredør. En halvdør kan åbnes op for neden eller for oven, eller de to halve døre kan åbnes og lukkes samtidig.

Her er det godt at anvende halvdøre

Halvdøre eller stalddøre kan bruges overalt i boligen, men de er især et populært valg til bryggersdøre og bagindgange.

  • Halvdøre kan være gode på steder, hvor der er meget fugt, fordi man nemt kan lufte ud ved kun at åbne den øverste del af døren.
  • Stalddøre er ideelle, hvis du gerne vil have en masse luft ind i boligen, uden at børn eller husdyr smutter ud.
  • Halvdøre er et populært valg til bryggersdøre og bagindgange grundet deres praktiske design.
  • Døren er et godt valg til sommerhuse, hvor du gerne vil nyde det gode vejr, men stadig gerne vil bibeholde lidt privatliv.

Halvdøre med glaspartier

En halvdør kan udstyres med et glasparti, eller den kan stå i ren træ, træ/alu eller plast. Til Vinduespladsens halvdøre anvender vi altid superlavenergi glas – også til vores halvdøre med glas. Halvdøre med glaspartier kan fremstilles i mange design, afhængigt af hvilket udseende du ønsker. Der kan for eksempel vælges glas for oven og træ forneden – eller glas begge steder. Der kan også anvendes glas med sprosser af forskellig art for eksempel vandret og lodrette sprosser eller diagonale sprosser.

Tilbehør til halvdøre og stalddøre

Hos Vinduespladsen bestræber vi os på altid at designe din halvdør, som du ønsker den. Udover et væld af designmuligheder og mål, tilbyder vi også forskelligt tilbehør til din stalddør. Det kan være luftventiler, lydglas, råglas, mange forskellige greb og håndtag med mere.

Halvdøre i træ, træ-alu eller plast?

Du kan selv vælge, om din stalddør skal være i træ, træ/alu eller PVC. Der er dog nogle fordele og ulemper ved hvert materiale, som du skal være opmærksom på, inden du træffer dit valg. Dem kan du læse mere om herunder:

Stalddøre i træ

Stalddøre i træ har det mest naturlige udseende. Derudover er træ det materiale, der er nemmest at redesigne: Halvdøre i træ kan ændres og males, som du ønsker det, og det er muligt at anvende næsten enhver variation med hensyn til glas, profiler og sprosser. Af de tre materialetyper er stalddøre i træ den nemmeste at reparere. Trædøre er dog også den dørtype, der kræver mest vedligeholdelse.

Halvdøre i træ/alu

En træ/alu-halvdør er en trædør, der er forstærket med en aluminiumsmembran hen over trækernen. Dette medvirker til, at en halvdør i træ/alu kræver begrænset udvendig vedligeholdelse. Dens levetid er også betragtelig længere end en almindelig trædørs. Træ/alu har et lidt mere standardiseret udseende, end en trædør har. Der findes ganske vist et væld af farvemuligheder til træ/alu-døre, men når først du ved bestillingen af en halvdør i træ-alu har bestilt farven, så kan dette ikke laves om, da træ/alu-døre ikke kan males over.

Halvdøre i plast/PVC

En stalddør i plast eller PVC er stort set vedligeholdelsesfri. Man skal blot huske at vaske døren ned en gang imellem for at undgå, at den gulner. Faktisk er halvdøre i PVC så holdbare, at de under de rette vilkår kan holde i helt op til hundrede år. Plastdøre er dog mere sårbare over for skader end døre i træ, fordi reparationen ofte vil efterlade et spor. Todelte døre i plast er oftest det billigste valg af de tre materialer.

Halvdør og stalddøre efter mål

De fleste af Vinduespladsens halvdøre og stalddøre fremstilles i lige netop de mål, som du har brug for. Bestil en gratis opmåling til din stalddør/bryggersdør/halvdør, så kommer en af vores konsulenter ud til en uforpligtende samtale.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig