Stalddør (halvdør)

En stalddør (halvdør), der også kaldes en todelt dør, skiller på midten, så man kan åbne én eller begge halvdele ad gangen. Denne dørtype tillader luften at strømme igennem, mens børn og husdyr bliver inde. Find den stalddør, der falder i din smag, og lad os hjælpe dig med en uforpligtende opmåling til din drømmedør.

Få inspiration til din nye stalddør

Alt du skal vide om stalddøre (halvdøre)

Hos Vinduespladsen kan du bestille stalddøre i de præcise mål, der passer til din bolig. Den skal være min. 60 cm og maks. 105 cm bred og min. 180 cm og maks. 240 cm høj – derimellem kan alt lade sig gøre.

Hvad er en stalddør (halvdør)?

En stalddør er en todelt dør. Den kaldes også en hollænderdør – ja, endda en sladredør. En halvdør kan åbnes op for neden eller for oven, eller de to halve døre kan åbnes og lukkes samtidig som de helt klassiske udvendige døre.

En udvendig halvdør er den perfekte løsning til en hverdag med mange praktiske gøremål. Man kender den måske som en gammeldags stalddør, men det er en meget almindelig yderdør til børnefamilier og hjem med husdyr. 

Vælg en stalddør med glas, hvis lyset skal lukkes ind, eller en halvdør med diagonale sprosser, hvis du ønsker et elegant design. Her hos Vinduespladsen kan du få stalddøre i træ og træ/alu til alle formål.

Derfor skal du have en stalddør

Stalddøre er mest anvendt i sommerhuse, som bryggersdøre, køkkendøre, bagindgange og andre sekundære indgange til boligen. Du skal være en stalddør til:

  • Steder med meget fugt: Her er stalddøren særligt populær, da man nemt kan lufte ud ved kun at åbne den øverste del af døren.
  • Steder, hvor børn og dyr skal blive inde: Man får masser af luft ind i boligen, uden at børn eller husdyr smutter ud.

Det er ikke almindeligt at bruge stalddøre som hoveddør, da en hoveddør i reglen åbnes indad, og en todelt halvdør er udadgående

Stalddøre (halvdøre) med glas

En stalddør med glas udføres altid med energiruder, der holder på varmen og sparer energi.
Vælg eksempelvis glas for oven og træ forneden – eller glas begge steder.

Når vinterhalvåret rammer, og halvdøren holdes mere lukket end åben, er det fornuftigt med termoruder for at spare på varmeregningen.

Stalddør (halvdør) i ren træ, træ-alu eller plast?

Du vælger selv, hvilket materiale din nye stalddør skal laves i.

Fordele ved stalddøre i træ

  • Stalddøre i træ har det mest naturlige udseende.
  • Halvdøre i træ kan nemmest ændres og males, og det er muligt at anvende næsten enhver variation med hensyn til glas, profiler og sprosser.
  • Stalddøre i træ er nemmest at reparere, men kræver mere vedligeholdelse end træ/alu.

Fordele ved stalddøre i træ/alu

  • Kræver mindre vedligeholdelse: En træ/alu-halvdør er forstærket med en aluminiumsmembran hen over trækernen, der er nemmere at rengøre.
  • Udvendige døre i træ/alu har et mere standardiseret udseende, men holder i længere tid.

Fordele ved stalddøre i plast/PVC

  • En stalddør i plast eller PVC er stort set vedligeholdelsesfri. Den skal blot vaskes ned en gang imellem, så den ikke gulner. 
  • Todelte halvdøre i plast er oftest det billigste valg af de tre materialer.

Priser på stalddøre (halvdøre)

En stalddør koster nemt mellem 10.000 og 20.000 kroner inklusiv montage og hører ikke til de helt billige dørtyper. Udvendige døre skal være robuste nok til at modstå vind og vejr, men som med priser på alle indvendige og udvendige døre afhænger det af materialer og størrelse. Der er eksempelvis stor forskel på en dør i fyrretræ og én i mahogni.

Prisen for en standardmontage på 2.600 kroner kan også variere alt efter murhullets tilstand og behovet for rensning.

Vi forstår behovet for at have umiddelbart overblik over udgifterne til en ny stalddør, men det er svært at nå frem til eksakte tal, før der er foretaget en kontrolopmåling og besigtigelse af facaden.

Hos Vinduespladsen står vi klar til at hjælpe dig med denne opmåling og selvfølgelig også at give dig et godt tilbud på en ny stalddør med montage efterfølgende.

Der er ingen forpligtelser forbundet med dette besøg, og du er velkommen til at bruge vores tilbud som startskud til dine videre overvejelser.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig