Skydedøre og hæveskydedøre

Luk lyset ind med skydedøre og hæveskydedøre

Med skydedøre og hæveskydedøre opnår du et skønt lysindfald og en optimal pladsudnyttelse i overgangen mellem inde- og udendørsliv. Skydedøren er særlig velegnet ved udgange med pladsbegrænsning og kan produceres i langt større mål end almindelige dobbelte terrassedøre. Døren glider let op langs skydedørsskinnen og giver adgang til din have, terrasse eller altan uden svingareal med nem betjening og gode energiegenskaber.

Gratis opmåling

Overvejer du at skifte til skyde og hæveskydedøre, så ring og tag en snak med én af vores erfarne konsulenter. Prisen på vores skydedøre ligger fra ca. 9000 kr. og opefter inkl. moms. Du kan også begynde med at bestille en gratis opmåling. Så kommer vi ud til dig og foretager en grundig vurdering og et præcist estimat af muligheder og omkostninger i forbindelse med etablering af skydedøre og hæveskydedøre.

Hvad er forskellen på skyde og hæveskydedøre?

Skydedøre og hæveskydedøre er velegnede som adgang til terrasse, balkon eller altan, da døren åbner sidelæns og ikke tager plads fra brugsarealet. De betjenes med greb indefra, men kan også monteres med udvendige greb. Den almindelige skydedør skyder kun til siden, hvorimod hæveskydedøren fungerer ved, at håndtaget hæver døren en smule, før den skydes til side – valget mellem de to afhænger af din bolig og personlige stil.

Hvilken skydedør passer til din bolig?

Der er mange ting at tage stilling til, når du køber skydedøre som del af din facadevæg –  fra bundkarm, karmdybde, dimensioner og energibesparelse til vedligehold, farver og beslag til skydedøre. For at du ender med den helt rigtige skydedør til din bolig kan du bestille et gratis besøg samt et uforpligtende tilbud fra en erfaren konsulent.

Dobbelte hæveskydedøre på mål – op til 600 cm i bredden 

Skyde og hæveskydedøre er meget praktiske som terrassedøre, da de ikke blæser i ved gennemtræk. Samtidig giver de let og ubesværet adgang fra terrasse til køkken, toiletter og tilbage igen ved arrangementer i sommerhalvåret. I stedet for at skulle åbne en smal dør forenes inde- og udeliv med skydedøre. 

Ønsker du en ekstra bred udgang og mere udsigt, fremstiller vi også dobbelte skydedøre, hvor dørpladerne mødes midt på døren – de kan blive helt op til 600 cm i bredden. Mange af vores kunder er glade for den store åbning til konfirmationer og andre store arrangementer, hvor gæster skal kunne cirkulere frem og tilbage. 

Skydedøre i fyrretræ, træ/alu og plast

Hos Vinduespladsen kan du bestille dine skydedøre i både fyrretræ, plast og træ/aluminium. Fyrretræ giver et naturligt udseende, men ønsker du en løsning med mindre vedligehold er træ/aluminium et godt valg. Skydedøre i plast er dog den billigste løsning, der samtidig kræver mindst vedligehold. 

 

Flotte hæveskydedøre i mahogni og egetræ

Søger du et mere eksklusivt udseende, fremstiller vi skydedørene i mahogni eller egetræ, der vil sætte et smukt præg på din bolig. Disse materialer er dyrere end normale trædøre, så materialevalget afhænger igen af din personlige stil og om hvorvidt, dørene eksempelvis skal monteres i dit sommerhus eller faste bolig. 

Skydedøren kan nemlig med stor fordel anvendes i sommerhuset, hvor mange vælger den udvendige skydedør, hvis de har havudsigt fra sommerhuset. Så får de et stort lysindfald og en effektiv udnyttelse af pladsen.

3-lags termoruder giver energibesparelse

Når kunder spørger, om de skal vælge 2-lags eller 3-lags glas til deres skydedøre, er der ikke et entydigt svar. I hulrummet mellem lagene af glas ligger en gas (argon), der har en isolerende effekt. Ruder med 3-lags glas har to hulrum fremfor ét og er dermed i sagens natur den mest energieffektive løsning. 

Den højere pris for 3-lags glas skal samtidig holdes op imod tilbagebetalingstiden ift. din varmeregning, der vil reduceres over tid. Energieffektive ruder er nemlig et af de bedste råd til at spare på varmeregningen. Størrelsen på denne besparelse afhænger dog i høj grad af dit hus øvrige stand. Nye 3-lags termoruder på et dårligt isoleret hus vil for eksempel ikke have nogen mærkbar effekt. Varmen vil blot sive ud gennem loft og tag eller ydermure. 

Her er det også værd at bemærke, at Bygningsstyrelsen fra 2021 stiller krav om A-mærkede vinduer ved til tilskud til renovering og nybyg. Kun sommerhuse og bevaringsværdige bygninger er undtaget fra de nye krav.  

Skydedøre med luftventiler

Dårlig luft forringer boligens indeklima og kan være til stor gene. Luftventiler bidrager til et godt indeklima ved at muliggøre en konstant luftgennemstrømning og dermed en naturlig udluftning af din bolig.

Lydisolerende glas mindsker støjgener

Hvis du bor ved tæt trafik eller anden støj, kan termoruder med lydisolering skabe en effektiv barriere mod uønskede støjgener, så du kan lukke en motorvej eller andre kilder til larm ude af din bolig. 

Not i karm – overgang mellem element og lysningsplader

En not er en udfræsning, der laves i karmen til at forbinde to stykker træ. Sammen med en fer kaldes det en pløjet-samling. Du kan vælge not til vindueskarm og til lysningsplader for at skabe en harmonisk overgang mellem elementerne.

Vi kommer og udskifter din skydedør

Vinduespladsen tilbyder at kommer forbi og udskifte din skydedør. Vore erfarne tømrere kommer og monterer den nye. Udskiftningen tager typisk én dag for 2 tømrere. Du kan få et godt tilbud med tillæg for fragt og montage, så du kan komme godt videre med dit boligprojekt.

Vinduespladsen er mere end skydedøre

Er du på udkig efter indvendige døre, så finder du et bredt udvalg af dem på indvendigedoere.dk. Er det trapper, du leder efter, så tjek trappeteamet.dk ud. Begge disse sites hører også ind under Vinduespladsen.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig