Bondehusvinduer

Få et bondehusvindue, der passer til dit hus

Bondehusvinduer fra Vinduespladsen er det bedste match til danske boligejere, der ønsker vinduer med stil og elegance. Bondehusvinduer er en vinduestype, der rækker mange år tilbage i tiden, og alligevel er den fuldt ud fremtidssikret.

Moderne bondehusvinduer kan let leve op til nutidens skrappe energi- og miljøkrav. Vinduespladsens bondehusvinduer fås desuden i alle de mest populære materialer som træ, træ-alu og plast. Der er også rige muligheder for tilvalg og ekstraudstyr, så du kan give din bolig og dine bondehusvinduer et personligt præg.

Gratis opmåling

Ring til Vinduespladsen og snak med en vindueskonsulent, så I sammen kan afdække dit behov og dine ønsker, eller bestil en gratis opmåling ude ved din bolig. Læs mere om bondehusvinduer her på siden:

Materialevalg – fordele og ulemper

Vinduespladsen leverer og monterer bondehusvinduer i træ, træ/alu og plast. Bondehusvinduer i mahogni og eg er også en mulighed.

Bondehusvinduer i træ

Det klassiske bondehusvindue var naturligvis fremestillet i træ. I dag er træ stadig det mest populære valg til sprossevinduer i bondehusstilen.

Dette skyldes måske, at trævinduer er det mest fleksible valg til bondehusvinduet. Træet kan males i alle tænkelige farver, og der er rige muligheder for at sætte sit personlige præg på vinduet med særlige profileringer i valget af sprosser og andet.

Træ er den mest udsatte materialetype. Der kan gå råd i trævinduer, og de kan slides ned, hvis man ikke holder dem ved lige. Der er dog rigtigt gode muligheder for at reparere og vedligeholde bondehusvinduer i netop træ samt for at ændre på farve og udseende.

Bondehusvinduer i træ/alu

Træ/alu-vinduer er også en mulighed i bondehusvinduer. Træ/alu-vinduer er grundlæggende et trævindue med en beskyttende aluminiumsmembran. Farven skal tilvælges inden montering og påføres på fabrikken. Træ/alu-vinduer kan have to ansigter: en varm og åben træfinish indvendig og en vejrbestandig aluminiumsprofil udvendig. Træ/alu-vinduer kan holde i evigheder, og der går ikke råd i denne vinduestype – heller ikke som bondehusvindue.

Bondehusvinduer i plast

Plastvinduer kan stå i rigtigt mange år. Vinduer i plast og PVC bliver ikke slidt ned af det barske danske vejrlig, og råd og forvitring forekommer ikke. Bondehusvinduer i plast skal ikke males. De skal derimod rengøres og vaskes ned en gang imellem. Plastvinduer som bondehusvindue leveres i mange forskellige farver. Disse er altid påført på fabrikken og inden monteringen.

Glas og ruder

Du kan selv vælge, om du vil have 2- eller 3-lags glas i dine bondehusvinduer. I begge tilfælde vil det som standard hos Vinduespladsen være kvalitetstermoruder med varme kanter og superlavenergiglas, der anvendes. Dette sikrer optimal isolering og energivenlighed.

Den mest populære løsning er at vælge glas med pålimede sprosser. Enkeltglas i alle glasfelterne er også muligt. Man skal dog tage med i betragtning, at dette kan vanskeliggøre og fordyre udskiftningen af glas, når dette er påkrævet.

Hvad er et bondehusvindue?

Et bondehusvindue er en gammel, dansk vinduestype med sprosser. Bondehusvinduet er også kendt under betegnelsen sprossevindue. Det klassiske bondehusvindue er sidehængt og opdelt i to fag samt i tre vinduesfelter. Felterne adskilles af sprosser.

Bondehusvinduet daterer sig tilbage til 1700-tallet. Det er fra en tid, hvor glas var kostbart, og hvor det var vanskeligt at fremstille store glasflader – derfor opdelingen i sprosser. Oprindeligt var glasfelterne separate. I dag er bondehusvinduer typisk lavet i ét stykke med pålimede sprosser.

Der findes også bondehusvinduer med flere sprosser end to. Bondehusvinduer forekommer i det hele taget i alt fra enkeltfag og to-fags-versionen til både fire, fem og seksfags vinduespartier. Tofags bondehusvinduer med 6 ruder adskilt af to sprosser forveksles ofte med palævinduer. Et palævindue er den korrekte betegnelse for et tofagsvindue med 8 ruder, og her vil sprosserne ofte være tyndere.

Tilvalg til bondehusvinduet

Efter ønske kan der vælges blandt forskelligt tilbehør til bondehusvinduet. Det kan være:

  • Vendebeslag
  • Luftventiler
  • Lydglas
  • Råglas
  • Not i karmen til eventuelle vinduesbundstykker
  • Lysningsplader

Betjening af bondehusvinduerne

Vinduespladsens bondehusvinduer betjenes som standard med anverfere og stormkroge, men de kan også fås med paskvilgreb. Hvis du vælger løsningen med paskvilgreb, kan der også monteres en bremse i grebet, som fastholder vinduesrammen i netop den position, du ønsker. Det kan for eksempel være en god idé, hvis du vil lufte ud og fastholde vinduesrammen i en halvåben position.

Redningsåbninger i bondehusvinduer

Moderne bondehusvinduer giver ikke problemer med at overholde reglementet for redningsåbninger i boligen. Glasset i rammerne vælges i langt de fleste tilfælde i ét stykke og med pålimede sprosser, hvilket gør vinduet mere fleksibelt, hvis det skal anvendes som redningsåbning. Sidehængte bondehusvinduer kan også tilvælges med en løs lodpost mellem de to fag. Denne lodpost kan i så fald i nødsituationer låses op og fjernes, hvorved åbningen i bondehusvinduerne bliver større.

Vil du vide mere om Vinduespladsens bondehusvinduer, så skal du bare ringe til os, så vil du komme til at snakke med en erfaren vindueskonsulent. Du kan også bestille en gratis opmåling ude ved din bolig. Så kan du benytte lejligheden til at drøfte alle de mange muligheder, der eksisterer, når det drejer sig om bondehusvinduer.

Vinduespladsen er meget andet end bondehusvinduer

Er du på udkig efter indvendige døre, så finder du et bredt udvalg af dem på indvendigedoere.dk. Er det trapper, du leder efter, så tjek trappeteamet.dk ud. Begge disse sites hører ind under Vinduespladsen.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig