Palævinduer

Elegante palævinder fremstilles efter mål

Ønsker du palævinduer i din bolig, så kan Vinduespladsen designe det klassiske danske palævindue med de præcise mål og det udseende, du brænder for.

Gratis opmåling

Ring eller skriv til os, hvis du vil have palævinduer i din bolig, eller du vil udskifte dine nuværende vinduer med vinduer i palæstilen. Vinduespladsen tilbyder gratis opmåling til din boligs nye døre og vinduer uden forpligtelse.

Hvad er et palævindue?

Et palævindue er et vindue, som er kendt fra ældre patriciervillaer, murermestervillaer og større landejendomme med stil og klasse. Palævinduet er et sidehængt vindue, der typisk har mellem 6 og 8 ruder per fag (det kan dog også leveres som fastkarmsvindue).

Palævinduer er kendetegnet ved at have mange sprosser. Disse er ofte noget tyndere, end sprosser normalt er. Dette er med til at fremhæve det elegante ved palævinduer. Der kan være flere fag end 2 i et vinduesparti med palævinduer.

Palævinduer kan kombineres med døre med mange sprosser, og som har de samme dimensioner og smalle sprosser som palævinduerne.

Hvornår skal du vælge palævinduer?

Der kan være flere grunde til at vælge palævinduer. Her er nogle af dem.

  • Du skal vælge palævinduer, fordi du godt kan lide dem, og fordi de passer til din bolig.
  • Palævinduer er noget, som de fleste forbinder med ældre ejendomme, der udstråler en vis luksus. Så hvis du ønsker, at din bolig skal udstråle klasse og elegance, så er palævinduer ofte et godt valg.
  • Har du har en ældre patriciervilla eller en murermestervilla, så er palævinduer ofte tænkt ind i det oprindelige design. I den type boliger er det oplagt at holde fast i stilen fra palævinduerne.
  • Hvis der er nogle af facadedørene og vinduerne i din bolig, der er i en anden stil end palæstilen, så kan Vinduespladsen hjælpe dig med at føre dem tilbage til den oprindelige stil, når vi udskifter vinduerne for dig.

Ring eller skriv til os, hvis du ønsker at installere palævinduer i din bolig, eller vi skal udskifte dine nuværende vinduer og døre i denne stil. Vinduespladsen tilbyder gratis opmåling uden forpligtelse.

Palævinduer eller bondehusvinduer?

Det kan nogle gange være vanskeligt at skelne mellem palævinduer og bondehusvinduer. Et bondehusvindue kan nemlig ligesom et palævindue være et tofagsvindue med 6 ruder adskilt af to sprosser. Er der 8 ruder i et tofagsvindue vil den korrekte betegnelse være palævindue. Sprosserne er desuden ofte tyndere i et palævindue

Et palævindue er hyppigt lidt større end et dannebrogsvindue. Dette skyldes, at palævinduer ofte er anvendt i boliger af større dimensioner end gennemsnittet.

Det er dog ikke afgørende, om man kalder vinduerne det ene eller det andet. Det vigtigste er, at vinduerne passer til din bolig, og at de lever op til de ønsker og drømme, du har til dine vinduer.

Ruder og glas

Du kan selv vælge, om du vil have palævinduer med 2- eller 3-lags glas. Vores vinduer har som standard varme kanter, og vi bruger superlavenergiglas i de termoruder, vi udstyrer vores palævinduer med.

Vores kunder vælger som regel at anvende pålimede sprosser. Du kan dog også vælge individuelle glasfelter. Pålimede sprosser har den fordel, at det er meget lettere og mere prisgunstigt at udskifte dem, hvis der skulle ske skader på vinduet. De sprosser, som Vinduespladsen anvender, er altid varmeisolerende.

Palævinduer i træ, træ/alu eller plast

Det klassiske palævindue er skabt i træ. Det var det eneste tilgængelige materiale i palævinduets storhedstids, som strakte sig fra 1700-tallet til et stykke ind i 1900-tallet. I dag findes der dog alternativer med hver deres fordele og ulemper.

Trævinduer

Trævinduer er stadig det mest populære valg til palævinduer. Vinduespladsen bruger i udgangspunktet fyrretræ, som består af 95 % kernetræ, og som desuden er 90 % knastfri. Palævinduer i mahogni eller eg er også en mulighed. En af fordelene ved trævinduer er, at de let kan overmales og repareres, men træ kan også være sårbart, for eksempel hvis der går råd i det.

Træ/alu-vinduer

Træ/alu-vinduer er et vinduesmateriale, som har været på markedet i ca. 50 år. Et træ/alu-vindue er et trævindue med en alumniumsbeklædning. Som standard har Vinduespladsen en træprofil til inderdelen af vinduet. Træ/alu-vinduer er meget vejrbestandige og kan holde i lang tid med minimum vedligehold. Farven vælges inden montering. Du kan ikke ændre på farven på et palævindue i træ/alu efter dette.

Plastvinduer

Plastvinduer (eller PVC-vinduer) kan også vælges som palævindue. Det er et materialevalg, der er særlig velegnet, hvis du gerne vil have dit vindue til at stå i mange årtier uden at skulle udskifte det eller reparere og male på det med jævne mellemrum. Plastvinduer har i dag en flot finish, der kan gøre det vanskeligt at skelne dem fra trævinduer. Det kan dog godt ses, hvis man kigger godt efter. Derfor er plastvinduer ikke det foretrukne valg til palævinduer. Plast eller PVC fremstår mere moderne. Det fungerer ikke altid til det klassiske palævindue.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig