Vinduer og døre teknisk info

Teknisk beskrivelse af vinduer og døre udført i træ.
Alle Vinduespladsens vinduer og yderdøre er fremstillet under kvalitetskontrol.

Beskrivelse

Bemærk at vore profiler kan afvige fra beskrivelsen da de opdateres løbende i forbindelse med produktudvikling.
Hvis du ønsker specifikke profiler eller andre ændringer – skal dette fremgå af ordrebekræftelsen for at være gældende.
Ønskes en teknisk beskrivelse af vinduer fremstillet af træ/alu eller plast – kontakt venligst Vinduespladsen.

Udvendige døre og vinduer af fyrretræ

Karme, rammer og sprosser er fremstillet af nordisk fyrretræ hjemkøbt med deklaration for kvaliteten. Træfugtigheden er 12 % (+/- 2%).

Side- og tapstykker i døre samt brede vinduesrammer er fremstillet af limtræ. Fyldninger er af krydsfiner, MDF eller fyr, alt efter type. Alle fyldninger er med højisolerende kerne. Døre leveres med hårdttræsbundstykke. Sidepartier og vinduer er med fyrretræsbundstykke. Bundglaslisten er med drypnæse. Alt er softline, d.v.s. at kanter er afrundet. Usunde knaster repareres med kunstharpiks eller tilsvarende eller knaster bortskæres og træet limes sammen igen i en fingerskarring.

Dimensioner (udvendig mål)
  • Karme: 44 x 115 mm eller 54 x 115 mm.
  • Rammer: 55 x 55 mm (topstyret, tophængt eller vendevindue >140 cm på én side 55 x 65 mm).
  • Sprosser: 55 x 42 mm eller påklæbede 22-24 x 12 mm udvendig og 22-24 x 9 mm indvendig.
  • Bundstykker: 32 x 115 mm (hårdttræ).

Vinduer og døre udført i træ. Vinduer er standard uden not for bundplade. Døre og rammer er monteret med aftagelig tætningsliste.
Alt er vacuumimprægneret mod råd og svamp i henhold til DS/EN599-1 (tidligere DS 2122 klasse B) eller beskyttet mod råd i henhold til DVCs kvalitetskontrol.

Overfladebehandling

Overfladebehandling er grundmaling med Teknos Primer og færdigmaling med Teknos Topcoat før beslåning og glasmontering. Supplerende henvises til FORVENTET UDFALD AF INDUSTRIELT OVERFLADEBEHANDLEDE TRÆELEMENTER.

På kittede elementer er kitfalsen udført med hvid 1-komponent højelastisk polyurethan fugemasse.

Beslag
Der anvendes systembeslag hvor dette er muligt.

Hængsler er varmgalvaniserede og indvendige beslag guleloxerede. Håndtag til topstyrede vinduer er matforkromede. Kantrigler til nødåbning og dobbeltdøre er hvid plastik eller forkromet, alt efter type. Sidehængte vinduer er med 2 hængsler på hver ramme, ved højder over 120 cm dog med 3 hængsler. Ved sidehængte vinduer er de yderste rammer oplukkelige. Øvrige rammer i 3 eller flere fags vinduer er faste. Døre monteres med 3 hængsler og 3-punkt lås. Terrassedøre og nederste halvdel af halvdøre er med matforkromet greb indvendig. Yderdøre og halvdøres øverste del er med 40 mm hul for montage af cylinder og håndtag som kun medleveres hvis det fremgår af ordrebekræftelsen.

Indadgående døre

Indadgående døre kan i visse tilfælde ikke blive helt tætte. Derfor er terrassedøre udadgående som standard og der er ikke garanti for tæthed på indadgående døre.

Termoruder

Termoruder er standard med en U-værdi på ca. 1,1. Ved glasmontering forsegles indvendige hjørner med fugemasse. Udvendig glaslister er – efter fabrikkens valg – påstiftet med søm og monteret med notet tætsluttende gummiliste eller monteret med skjult sømning og topforseglet udvendig og indvendig med grå silikonefugemasse.
Glas og fyldninger fuges med grå silikone eller monteres med lister med sorte gummibånd. Fugen kan vælges med enkelte andre farver hvilket skal fremgå af ordrebekræftelsen for at være gældende. Overfladen på silikonen er maskinpåført og kan være let bølget. Endvidere kan der være spor efter reparationer efter maskinfugning.

Særlige elementer

Kipskydedøre: Gående del altid 1/2 elementbredde, dog max 160 cm
Hæveskydedøre: Gående del altid 1/2 elementbredde, dog max 190 cm

Smalle indadgående sidepartier

Er glasfalsmålet mindre end 250 mm, vil glaslisterne blive påstiftet med synlige søm. (sømpistolen kan ikke være der).

Udvendige vinduer og døre af mahogni

Specifikationer som ovenstående, med følgende ændringer:
Karme, rammer og sprosser er fremstillet af mahognitræ hjemkøbt med deklaration for kvaliteten. Træfugtigheden er 12 % (+/- 2%). Ændringer i elementernes fugtighed kan forårsage væsentlige skader. Frisede fyldninger er laminerede eller af krydsfiner, alt efter type.
Elementerne er overfladebehandlet med hærdttræsolie før beslåning og glasmontering.
Ved maling af mahogni kan der senere opstå farvegennemslag og der vil være oprifter og porehuller.