Nye døre efter mål
Hos Vinduespladsen kan du finde dine nye døre på mål. Vi tilbyder gratis opmåling, direkte levering til din adresse samt montage af dine nye døre. På den måde kan du fokusere på at vælge de døre, du drømmer om. Hvis du foretrækker at gøre det selv, kan vi også levere døre på specifikke mål. Uanset hvad, kan du være sikker på at få døre af høj kvalitet, lavet af de bedste materialer og med 5 års udvidet garanti.
Udskiftning af døre og facadedøre
Skal du have udskiftet en af dine udvendige døre, så er Vinduespladsen det rette vinduesfirma til at hjælpe dig med at finde frem til præcist de facadedøre, der passer til dit hus og dit budget.
Vi producerer og monterer alle typer af udendørs døre designet efter dine ønsker: hoveddøre, terrassedøre, kælderdøre, foldedøre, altandøre og mange flere. Materialet er også op til dig: døre i træ, træ/alu, plastdøre, eller døre i hårdttræ som eg eller mahogni. Vi leverer også døre i alle tænkelige farver og profiler, med og uden glas og døre med låsesystemer efter efter valg.
Gratis opmåling og rådgivning om døre
Den nemmeste måde at komme i gang med at udskifte dine udvendige døre er at tage kontakt til os ved at udfylde vores kontaktformular. Du skal blot oplyse dit navn og telefonnummer, så vil du blive ringet op af en erfaren konsulent, som kan vejlede dig i alt, der vedrører valget af nye døre.
Du kan også trykke på knappen “bestil gratis opmåling”. Så vil vi sende en konsulent ud på adressen til en opmåling af din kommende dør. Her kan du også få en uforpligtende snak med en ekspert om både materialer og om de mange forskellige facadedøre og yderdøre, som vi forhandler og monterer.
10 typer af døre
Vi bruger facadedøre som en fællesbetegnelse for alle yderdøre, som er anbragt i husets facade. Følg et af de 10 links herunder, så finder du en kort beskrivelse af 10 grundtyper inden for facadedøre. Vi er eksperter i alle 10 dørtyper.
Træ, træ-alu eller døre i pvc?
Der er i udgangspunktet ingen særlig type af materiale til døren, som vi anbefaler. Det handler altsammen om behov og budget. Der er tre hovedtyper af døre og facadedøre: Døre i træ, træ/alu eller plast. Derudover forhandler og monterer vi også hårdttræstyper som mahogni og eg.
Fordele og ulemper
- Døre i træ har det mest naturlige udseende. Trædøre kan ændres og males, og næsten enhver variation med glas, profiler og sprosser er mulig. Af de tre dørtyper er det nemmest at reparere trædøre.
- Træ/alu-døre er grundlæggende en trædør med en aluminium membran. Træ/alu har et mere standardiseret udseende end trædøre. Træ/alu-døre kræver begrænset udvendig vedligeholdelse
- Plastdøre eller PVC-døre er stort set vedligeholdelsesfrie, sålænge man husker at vaske dørene en gang imellem for at undgå, at de gulner. Døre og vinduer i plast kan holde helt op til hundrede år. Træ/alu-døre og plastdøre er mere sårbare over for skader end døre i træ, fordi reparationen ofte vil efterlade sig spor.
Hoveddøren – ansigtet udadtil
Med hensyn til udseendet er husets hoveddør den vigtigste yderdør. Det er den, der præsenterer huset, og den er ansigtet udadtil. Derfor er netop denne dør en vigtig del af husets design. Hoveddøre skal helst passe ind i boligens stil, men der behøver ikke altid være ensartethed imellem døre og vinduer. På den måde kan man tilføre boligen et lidt mere spændende udtryk. Det er forskellene i designet på dørene herover gode eksempler på.
Dobbeltdøre
Det kan også lade sig gøre at få udført hoveddøren som en dobbeltdør. Dobbeltdøre kan designes på flere måder: blandt andet med en centreret midterdeling, med et sideparti i glas eller med flerlagsglas med eller uden sprosser. Vores dobbeltdøre kan både anvendes som hoveddøre og som terrassedøre. Du har de samme mateterialemuligheder med dobbeltdøren som med andre typer af døre.
Bryggersdøren – den slidstærke dør
Der er lidt andre krav til en bryggersdør i forhold til en hoveddør. I de fleste huse sidder døren til bryggerset lidt for sig selv og er ikke så synlig. Bryggersdøre er nok den meste anvendte dør i huset, og det er derfor særligt vigtigt at have fokus på en god slidstyrke og holdbarhed i netop den dør.
Tjekliste til bryggersdøren
- Er der gjort noget ekstra for at gøre døren tæt?
- Bryggersdøren sidder i et vådrum og skal være stabil og fugtbestandig. Der kan af den grund være behov for tilbehør som ventilation i døren
- Kan døren justeres i hængsler?
- Er der ekstra bærehængsler i toppen af dørpladen?
- Hvordan slides døren?
- Er dørtrinnet lavet af hårdttræ som for eksempel mahogni, egetræ eller aluminium, som alle har en høj slidstyrke?
Bryggersdøren – en brugsdør
Materialemæssigt er der forskellige fordele og ulemper ved de forskellige typer af materiale. En bryggersdør fremstillet i træ/alu eller plast kræver en lavere grad af vedligehold, men døren kan blive ridset af skoletasker, nøgler eller andre ting, og dette er ikke så nemt at udbedre efterfølgende. En bryggersdør fremstillet af træ bliver også ridset og skal males engang imellem.
Udover dørens holdbarhed er det ofte en god ide at sætte råglas i bryggersdøren. Det er nemlig ikke altid at det er i orden, at husets besøgende kan kigge ind på vasketøjet, som ofte befinder hænger på den anden side af døren. Det er også i døren til bryggerset, at der normalt installeres indgang til husets kæledyr. For eksempel i form af kattelem til husets kat. Ved at forholde sig til ovenstående kan bryggersdøren indrettes, så du bliver glad for døren i mange år frem.
Kælderdøre og bagdøre
Der er mange sammenfaldende overvejelser om bryggersdøre, bagdøre og kælderdøre. Kælderdøren sidder tit lavt og er godt gemt væk. Derfor er det ved denne dør vigtigt med særligt fokus på fugtbestandighed og indbrudssikring. Mange kælderdøre står af og til under vand eller i hvert fald i et miljø af høj fugtighed. Her kan det være en stor fordel med en kælderdør af PVC/plast, som er den mest fugtbestandige type af dør.
Indbrudssikring er også vigtigt ved disse typer af døre for at undgå, at tyve kan få lov til at gøre deres arbejde i fred og ugeneret. Der findes flere måder at indbrudssikre en bagdør eller kælderdør på. For eksempel kan man tilvælge flere grader af sikkerhedsglas, hvis døren skal indeholde glas, eller man kan udstyre døren med flere forskellige og mere indbrudssikre låsesystemer.
Døre uden glas og med metalspir
Det kan være en fordel, at bagdøre og kælderdøre er uden glas. Så kan der ikke kigges ind, og glasset kan ikke smadres. Hvis man har en udadgående kælderdør, kan det også være en fordel med metalspir i bagkanten af dørpladen. Metalspir forhindrer, at tyven kan save hængslerne over og komme ind ad døren på den måde. Indbrudssikringen i døren er også afhængig af, hvordan døren er fremstillet.
Terrassedør – den udadgående dør
I modsætning til de fleste yderdøre er terrassedøre udadgående. Det virker mest naturligt, når man går ud ad en dør og ud på terrassen, at terrassedøren åbner ud af huset. Normalt er der frit udsyn til haven gennem terrassedøren, og derfor er det vigtigt at overveje, hvordan indretningen af dine terrassedøre skal være.
Det kan for eksempel være irriterende, hvis man installerer en terrassedør ud mod haven, og den så har en glasdeling lige i øjenhøjde. Eller hvis man har en flot udsigt fra stuen, at der så er valgt vinduer og terrassedøre med mange sprosser i, som hindrer udsynet.
Døren ud til sollyset
Havesiden i huset vender ofte mod syd for at få mest muligt sol på terrassen. Det kan spille ind på valget af dør. Da man også har store glasflader i den retning, bevirker det, at der kommer meget varme og sollys ind i boligen. I et velisoleret hus kan man godt overveje, om man skal installere solreducerende glas i sine døre og terrassedøre, for at stuen ikke bliver for varm at opholde sig i. Døren ud til terrassen kan også laves som dobbelt terrassedør, hvis man ønsker mulighed for en lidt større åbning ud til haven.
Skydedøre og foldedøre
Nogle ønsker at have så stor en fri åbning ud mod haven om sommeren som muligt. Det kan klares ved at installere en skydedør eller en foldedør. Foldedøre kan fremstilles med helt op til 8 dørplader, som kan foldes til siderne. Det bryder således rammerne for, hvad der opfattes som en almindelig dør. Når foldedøren er åben, er der en stor fri åbning, som giver masser af lys og luft ind i boligen. En sådan type dør er særlig dejlig om sommeren. Alternativt kan man vælge en skydedør, som også kan skabe en nogenlunde stor åbning.
Da skydedøre og foldedøre har ret store glasarealer, er det her især vigtigt at overveje, om man skal installere 3-lags superisolerende energiruder for at begrænse varmetab og undgå kuldenedslag. Hvis en termorude med en stor overflade blive koldere end indetemperaturen kan der nemt opstå træk og kuldenedslag, fordi luften tættest på glasset nedkøles og falder nedad.
Montering af skyde og foldedøre
Skydedøre og foldedøre er vanskelige at installere. Hvis man ikke før har installeret vinduer og døre, er det en dårlig ide at forsøge sig med en skydedør eller en foldedør. De skal nemlig begge monteres meget nøjagtigt og omhyggeligt, og selv de mindste unøjagtigheder kan forårsage, at døren ikke kører perfekt. Det er derfor vigtigt at overveje, hvem man får til at klare opgaven, og her er Vinduespladsens erfarne tømrere det rigtige valg.
Altandøre
Altandøre er terrassedøre, som står på en altan med den forskel, at de i de fleste tilfælde er indadgående. Det er fordi, der ikke er for meget plads på altanen, og derfor lader man døren være indadgående. Mange gange kan det være en fordel at lave altandøren som en dobbeltdør for at få dørpladerne så små som muligt. Det samme med varmeindfald gennem døren gør sig også gældende her, idet altandøre også kan gå ind i for eksempel et soveværelse. Her kan der også være behov for ventilation, så man kan lufte ud, mens man sover. Man kan eventuelt overveje en drejekipdør som kan kippe ind soveværelset og dermed give udluftning.
Halvdøre
Halvdøre er en yderdør hvor dørpladen er delt horisontalt i to dørplader, som kan åbnes én ad gangen. På den måde kan man lufte ud ved at åbne den øverste del af døren og samtidig holde husdyr eller små børn inde på samme tid. Halvdøre kan monteres alle steder, hvor der er plads til en dør/yderdør. De anvendes både som hoveddøre, bryggersdøre og køkkendøre til terrassen.
Indgangsdøre til lejligheder i opgange
Indgangsdøre til lejligheder er i virkeligheden en indvendig dør, hvor der oftest er krav til brandsikkerhed. Det kan for eksempel være en BD30 dør som er branddæmpende i 30 min. Læs mere om det her under indvendige døre eller på vores hjemmeside: indvendigedøre.dk, som kun omhandler indvendige døre. Læs mere om branddøre her