Alle typer af nye hoveddøre efter mål

Vinduespladsen fremstiller hoveddøre i præcist det design, du ønsker. Vi har showroom i tre byer i Danmark: Århus, Haderslev og København, og vi kører i hele landet. Ring til os og få gratis rådgivning om din næste hoveddør eller bestil en gratis opmåling ude i din bolig.

Få en personlig hoveddør

Vi kan levere din hoveddør i alle tænkelige materialer: træ, træ/alu, plast, eg, mahogni. Stilen kan du fuldstændig selv bestemme: dørprofiler, farver, glas og meget andet. Der kan skrues på alle knapper. Vi lægger afgørende vægt på, at det er dine behov og dit budget, der bestemmer igennem hele processen.

Gratis opmåling

Vinduespladsen er med hele vejen – fra nedtagning af den gamle hoveddør til opsætning og montering af den nye dør. For at gøre det så let for dig som muligt tilbyder vi gratis opmåling. Ring eller skriv til os, så tager vores konsulenter hurtigt kontakt med dig og aftaler en tid, hvor I kan mødes derude, hvor din hoveddør skal monteres. Denne opmåling er oplagt at benytte til at spørge vores konsulenter ud om muligheder og priser angående din nye hoveddør.

Materialer til hoveddøren

Vi leverer hoveddøre i de tre mest populære materialer, der i dag anvendes til hoveddøre: Træ, træ/alu og plast. Vi er også leveringsdygtige i andre trætyper som f.eks. hoveddøre i hårdttræ som mahogni og eg. 

Hoveddøre i træ

Den type hoveddør, vi sælger og monterer flest af, er helt klart hoveddøre i træ. En ny hoveddør fra Vinduespladsen er produceret efter mål og fabrikeret med de ønskede personlige detaljer på den fabrik i Litauen, som vi arbejder tæt sammen med. 

Trædøre har store fordele, når dette materiale bliver anvendt til hoveddøre. Det er et materiale, der let kan repareres på og som kan styles nøjagtigt efter kundens behov. Skal det være en klassisk dør, der passer perfekt til en murermestervilla fra 20’erne, eller skal det være en moderne dør med flerlagsglas og dobbelt låsesystem – alt er muligt.  

Hoveddøre i fyrretræ

Vinduespladsen leverer hoveddøre i f.eks. mahogni og eg. Vores standardmodel til både hoveddøre og dobbelte hoveddøre fremstilles dog af fyrretræ i høj kvalitet. Her er nogle af de egenskaber, der karakteriserer vores hoveddøre i fyrretræ.

 • Alle døre er fremstillet af 95 % kernetræ, som er 90 % knastfrit.
 • Alle sprosser og lister er fremstillet af sibirisk lærketræ.
 • Alle døre har gennemgående og justerbare hængsler.
 • Alle døre er imprægnerede imod råd og svamp.
 • Alle døre er DVC-certificerede, hvilket er din garanti for kvalitet.
 • Alle hoveddøre fremstilles med metalbjælke inde i dørpladen i den side, hvor låsekassen sidder.
 • Alle hoveddøre er fremstillet med aluplader inde i fyldningerne.
 • Alle døre er udført med skjulte sømninger.

Hoveddøre i træ/alu og plast

En hoveddør i træ/alu er grundlæggende en trædør med en beskyttende membran af aluminium. En PVC-dør er en hoveddør i plast. 

Hoveddøre i træ alu og plast kan hver især have deres fordele. De kræver for eksempel kun begrænset vedligeholdelse, og de holder generelt længere end rene trædøre. Hvis man sørger for at vaske sin træ/alu-dør eller plastdør ned en eller to gange om året, så kan døren bevare sin oprindelige lød og farve i meget lang tid. En velbehandlet træ/alu-dør eller plastdør kan i princippet overleve huset og blive over 100 år gammel.

En hoveddør bliver dog brugt meget. Folk vælter ind gennem hoveddøren med varer, møbler og husdyr. Det kan give skader på døren. Skader på hoveddøre af træ kan repareres eller overmales. Det kan derimod være vanskeligere at udbedre en skade på en hoveddør af plast eller i træ/alu. Det er en af de ting, der er værd at overveje ved køb af denne type af hoveddør.

Tjekliste til din næste hoveddør

Når du snakker med en af vores vindues- og døreksperter, så er vores fokus at indkredse dine behov. Her er nogle af de spørgsmål til hoveddøre, som vi typisk vil stille, når du taler med os i telefonen, eller når vi kommer ud til en opmåling af din nye hoveddør..

 • Hvordan skal udseendet på dine nye hoveddør være, og hvilket materiale skal den laves af?
 • Er der nogle særlige krav til den nye yderdør, og hvordan får man den gamle fjernet?
 • Skal det være en enkeltdør, eller skal døren være en smal, dobbelt hoveddør? I det sidste tilfælde er det vigtigt, at den dørplade, som åbnes først, er bredere.
 • Spørgsmål om flugtning af eventuelle sprosser dukker også ofte op. 
 • Skal dørens bundkarm være af træ eller aluminium?
 • Er en standard karmdybde på 11,5 cm tilstrækkeligt?

Hoveddør – gammeldags, klassisk eller moderne?

Hoveddøren er ansigtet udadtil. Spørgsmål om byggestil og harmoni trænger sig derfor altid på, når det drejer sig om hoveddøre. Der er store muligheder for at sætte sit eget personlige præg på hoveddøren. Vinduespladsens fabriksfremstillede døre kan stor set udføres i et hvilken som helst form for design. Det drejer sig både om træsort, glaspartier, bemaling, ekstra sikkerhed mm.

Vil du have en flerfarvet, en rød eller en sort hoveddør, så vil vi sørge for, at døren leveres i den ønskede farve – og stort set alle farver er mulige. Dørene vil blive indfarvet på fabrikken, hvor der er de perfekte forhold, fordi hoveddøren endnu ikke blevet udsat for vejr, vind, regn – kort sagt: ægte, dansk møgvejr. 

Vil du ramme en gammeldags stil i din hoveddør eller finde en dørtype, der passer perfekt til stilen i f.eks. en klassisk murermestervilla, så leverer vi også døre med tidstypisk træprofil og design.

Priser på hoveddøre

De fleste af vore hoveddøre fremstilles i det mål, du har brug for – uden merpris. Til vores hoveddøre og facadedøre kan der efter ønske vælges iblandt forskelligt tilbehør, som vi hurtigt kan oplyse om prisen på. Det drejer sig f.eks. om luftventiler, lydglas, råglas, mange forskellige greb og meget mere.

Vinduespladsen kan levere billige hoveddøre, der er konkurrencedygtige med enhver af vores konkurrenter – uden at slække på kvaliteten. Er prisen af mindre betydning, og handler det i stedet for dig om om at ramme et eksklusivt og raffineret look, så kan vi også strikke et tilbud sammen på døre i ædle træsorter og med udsøgt ekstraudstyr. 

De fleste af vores kunder vælger en udformning af hoveddøren, som er helt deres egen. Derfor er prisen på en hoveddør individuel. Du vil dog ofte blive overrasket over, hvor langt du kan komme med pengene. Vores dørfabrik er desuden gearet til smidigt og med begrænset merudgift at integrere vores kunders ønsker. Læs mere om priser på vinduer og døre her.

Baldakin, regnly og vindfang til hoveddøren

Til en hoveddør hører der ofte en form for supplerende vejrbeskyttelse. Konstruktioner som baldakin, regnly og vindfang er faste bestanddele i flere typer af danske hoveddørspartier. Dette er dog konstruktioner, som Vinduespladsen i udgangspunktet hverken monterer eller forhandler. Her vil vi anbefale at tale med f.eks. en tømrermester. Vinduespladsens konsulenter hjælper gerne med at formidle kontakt til gode håndværkere i dit område. 

Indbrudssikring af  hoveddøren

Hvis du vælger en af vores hoveddøre, så vil tyven med næsten 100 procents sikkerhed vælge en anden vej ind i dit hus – hvis tyven absolut vil bryde ind i dit hus. Den trepunktslukning, som vores hoveddøre er konstruerede med, gør det nemlig noget nær umuligt at bryde ind via hoveddøren. 

Vi kan også konstruere hoveddøren til forskellige avancerede låsesystemer. Det kan være både mekaniske og elektroniske, ligesom vi kan udstyre døren med dobbelte låsesystemer. Du kan også tilvælge tyveripaskviler, som gør døren sværere at bryde op, eller indbygge metalspir i bagkanten af døren, som gør, at udadgående døre ikke kan fjernes ved at save hængslerne over. Læs mere om indbrudssikring af vinduer og døre her.

Hoveddøre med DVC-kvalitetskontrol

Alle vores hoveddøre er i udgangspunktet fremstillet under DVC-kvalitetskontrol. Det er en ordning, som det uafhængige certificeringsorgan -Dancert – administrerer. Den giver sikkerhed for kvalitet på alt ved hoveddøren. Der er 5 års garanti på alle vore produkter og vores konsulenter vil altid kunne give klar besked om garantiens fordele . I nogle få tilfælde vil særlige ønsker sætte muligheden for garantien ud af kraft. Det kan være, når den ønskede dør ikke længere lever op til specifikke krav til for eksempel sikkerhed og miljø. De hårfine grænser kender vores hoveddøreseksperter alt til, og de vil altid holde dig orienteret, hvis den ønskede udformning af hoveddøren ikke kan leveres under garantien.