Priser på vinduer og døre

Er du på udkig efter priser på vinduer og døre med eller uden montage eller et prisoverslag på en samlet pakke? Hos Vinduespladsen har vi mange års erfaring med opmåling, produktion og montage af vinduer og døre i topkvalitet. Ring til os i dag og få en snak med vores specialister om dine ønsker.

Hvad koster nye vinduer og døre?

Prisen på nye vinduer og døre afhænger af flere faktorer så som materialevalg samt tilvalg og fravalg. Prisen på nye vinduer og døre til netop din bolig er derfor vanskellige at afgøre, førend du har oplyst flere detaljer. Af den grund anbefaler vi, at du ringer til os eller bestiller en gratis opmåling, så vi kan give dig et prisoverslag eller et konkret, uforpligtende tilbud baseret på dine ønsker.

Hvis du bestiller en gratis opmåling, får du den store fordel, at vi kommer ud og besøger dig. Det gør på den ene side, at du kan spørge grundigt ind til priser samt ekstraudgifter og besparelser på tilbehør til dine vinduer og døre. På den anden side kan vi også blive endnu mere konkrete og hjælpe dig til bedre løsninger eller et bedre materialevalg.

Priseksempel: parcelhus på 160 kvm (99.900 kr.)

Her er et priseksempel på udskiftning af vinduer og yderdøre i et almindeligt parcelhus på 160 kvadratmeter.

Parcelhuset er udstyret med i alt 10 vinduer og 3 yderdøre:

 • Hoveddør med sideparti er 133 x 212 cm
 • Bryggersdør på 95 x 212 cm
 • Terrassedør på 95 x 212 cm
 • Otte vinduer som måler 131 x 119 cm
 • To vinduer m/råglas er 60 x 60 cm

Sådan er omkostninger fordelt

 • Samlet pris på nye vinduer og døre fremstillet af træ: 64.000 kr inkl. moms.
 • Samlet pris for montage inklusiv indvendig afslutning : 35.900 kr inkl. moms.
 • Udskiftning af vinduer og yderdøre i dette hus koster i alt: 99.900 kr. inkl. moms.

Det får du også med!

Med i montageprisen er også afslutning og finish indvendigt med en liste eller fuge mellem vindue eller dør og eksisterende vindueslysning, hvilket ikke altid er tilfældet blandt udbydere af vinduer og døre.

Derudover indbefatter udskiftningen 2 standardgreb til 2 yderdøre.  Prisen indeholder også mængderabat, som er ved køb af mere end 12 vinduer eller døre i alt. Bestil en gratis opmåling og hør nærmere.

Prisen på nye vinduer og døre i plast, træ-alu, mahogni og eg

Det ovenstående priseksempel fra parcelhuset er på udskiftning af vinduer og døre fremstillet af træ. Hvad er prisen så på de andre populære materialer til vinduer og døre?

Du kan også vælge andre og mere eksotiske træsorter som for eksempel egetræ. Men på dette skal vi udregne pris efter hvert eksempel af hensyn til træpriserne, som kan svinge op og ned.

Hvor lang tid tager en opmåling?

Det mest nøjagtige tilbud opnår du ved, at vi kommer forbi med en konsulent, som opmåler dine vinduer og døre og giver dig et uforpligtende tilbud. Vores konsulenter kan også give dig idéer til, hvordan døren eller vinduet skal se ud samt komme med gode råd. Vinduernes pris kan måske også reduceres ved at ændre nogle få ting i bestillingen.

En opmåling tager ca 2-4 min. pr. vindue eller dør foruden en afklaring med dig om, hvordan det skal se ud, hvilken farve osv. Vi fremsender tilbuddet til dig – gerne på mail – normalt i løbet af 2-3 arbejdsdage, medmindre andet er aftalt.

Hvor lang tid tager monteringen?

Montagespørgsmål afklares også ved vores konsulentbesøg. På den måde undgår du mange ubehagelige overraskelser i forløbet. Det er dog vanskeligt at give et præcist timeantal på udskiftning af vinduer og døre, fordi tidsforbruget kan variere afhængigt af mange ting.

Vi har dog efter mange år i branchen en god fornemmelse for tidsforbruget ved montagen. Her er et par af vores interne tommelfingerregler. 

 • En mand kan montere 4 vinduer på en dag.
 • To mand kan ca. sætte 7 vinduer op på en dag og samtidig gøre dem færdige indvendigt.
 • Vinduespladsen udfører ikke altid det indvendige arbejde. Dette kan du efter aftale selv udføre.

Udgifter til indbrudssikring af vinduer og døre

Udover prisen for materialerne kan der også være udgifter til ekstraudstyr til dine vinduer og døre. Dette kan være udstyr, der vedrører indbrudssikring

 • Det kan være indbrudssikkert glas. Prisen er afhængig af valg af type og sværhedsgraden for indbrudstyvene.
 • Tilvalg af metalspigre i bagkanten af døren, så indbrudstyven ikke kan save hængslerne over (kun ved udadgående døre) og fjerne dørpladen.
 • Eller tyveribeslag på vinduerne, så tyven ikke så let kan kravle ind, mens du lufter ud.
 • Særlige dirkefrie låse – og meget mere.

Tilvalg af ekstraudstyr

Priser på vinduer og døre udregnes på mange måder, som man udregner prisen på på en bil. Der er en standardpris for et vindue eller en dør, og så kan man tilvælge ekstraudstyr, der påvirker prisen. Her er noget af det ekstraudstyr, vores kunder ofte efterspørger: 

 • Udluftningsventiler – for mere ventilation.
 • Nødudgang – i tilfælde af brand.
 • Pudsebeslag – så du nemmere kan pudse vinduer, som er monteret højt oppe.
 • Bremse i greb – så vinduet eller døren kan låses i en bestemt stilling.
 • … Og meget mere – spørg en af vores vindueskonsulenter om muligheder

Jo større vinduer og yderdøre, du har brug for, jo mere materiale forbruges, og jo mere vil dine vinduer og døre koste. Det vil også påvirke prisen, hvis der er mange inddelinger (sprosser) i dine nye vinduer og døre.

Udgifter til indvendigt tilbehør til vinduer og døre

Når dine vinduer og døre skal udskiftes, kan det godt være, at det er en god idé samtidig at skifte lysningsplader og vinduesbundstykker ud. Nogle huse har træplader indvendig rundt i vindueskarmen samt der, hvor du stiller dine potteplanter. Dette benævnes lysningsplader og vinduesbundstykker. Andre har pudsede lysninger og måske marmorvinduesbundstykker

Det er ofte ikke nødvendigt at skifte lysningsplader og vinduesbundstykker, men hvis du ønsker at skifte disse ved vinduesmontagen – koster dette også ekstra.

Hvis dine vinduer og døre ikke kan nås fra jorden, skal vores montører bruge stillads eller lift. Dette er en ekstraomkostning ved montagen, og det vil påvirke den samlede pris for dine vinduer og døre.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig