Nye vinduer

Der er rigtig mange ting at overveje og tage stilling til hvis du gerne vil købe nye vinduer og døre til din bolig. Herunder er en huskeliste med ting som kan være gode at overveje i forbindelse med udskiftning af vinduer og døre.
1) Udseende af dine nye vinduer og døre
2) Materialevalg til vinduerne
3) Isoleringsevne og ventilation
4) Tekniske ting som karmdybder, glasdelinger, husets konstruktion, osv
5) Indbrudssikkerhed
6) Vedligehold af dine vinduer og døre
7) Garanti på dine nye vinduer
8) Hvordan udskifter du dine vinduer
9) Opmåling af vinduer – med garanti

Den nemmeste måde at udskifte sine vinduer er at udfylde formularen på forsiden med ”Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre”. Du skal blot oplyse dit navn og telefonnummer så vil du blive ringet op af en erfaren vindueskonsulent. Vindueskonsulenten vil gennemgå dit vinduesprojekt sammen med dig og evt arrangere at vinduerne bliver målt korrekt op.

Hvis du har mod på at arbejde lidt videre med det selv – er der en uddybning af alle ovenstående punkter herunder. Udseende og stil er fx vigtigt.

Hyggeligt designDobbelt hoveddør i mahogni

1) Udseende af dine nye vinduer og døre.

Dine vinduer og døre er en vigtig del af ansigtet på dit hus udadtil og derfor er det vigtigt at vælge vinduer med det rette design både inde og ude. Først og fremmest handler det om hvilken type vinduer du skal vælge, om inddelinger, farver og evt udskæringer. Det ville for et eksempel være ærgerligt at montere tophængte vinduer uden udskæringer i et hus med en flot klassik bondehusstil. Vinduerne skal passe sammen med huset og husets hoveddør spiller her en væsentlig rolle. Hvis du skal udskifte vinduer i et eksisterende hus – altså en renovering- er der nogen gange allerede den rette stil i husets vinduer. I mange tilfælde er der dog behov for en justering i udseendet som til sidst er det der sætter prikken over i´et.

Herunder ses eksempler på døre som er leveret og monteret af vinduespladsen.
VInduer og døre kan tilbydes med flere farver på samme dørVInduer og døre kan tilbydes med flere farver eller udskæringer

Ofte kan det være svært at variere de enkelte vinduer når først vinduestypen er bestemt. Hvis for eksempel at det passer godt ind i din bolig at vinduerne er tophængte og uden glasdelinger. Så kan det være altafgørende at man variere stilen lidt i indgangsdørene. Det vil oftest være muligt at lade især hoveddøren skille sig lidt ud og på den måde kan man give huset sit helt eget særpræg.

Vinduer og yderdøre kan designes individuelt så de passer til boligen

Når det kommer til vinduernes udseende er der størst mulighed for at variere type og udseende i vinduer og døre af træ. Det skyldes at det rent produktionsmæssigt er lidt flere begrænsninger i vinduer og døre fremstillet i træ/alu eller PVC. Det er fx ikke altid muligt at støbe en buet top på et pvc vindue eller et træ/alu vindue. Læs også mere om døre og deres funktion her.

Udover at vælge det rette design er det vigtigt at vælge de rette farver. Ikke alle vinduesproducenter tilbyder flere farvevalg. Men Vinduespladsen kan tilbyde forskellige farver inde og ude samt forskellige farver på fuger omkring glas og fyldninger samt flere farver tætningsliste. Herudover kan nye vinduer og døre males i flere farver på samme side.

Udover farvevalg kan du hos Vinduespladsen vælge vinduer og døre med forskellige fyldningstyper, mulighed for flere slags hængsler – fx hvide hængsler eller fx lukkebeslag på vinduer inde som udover blanke kan fås i messing og hvid osv.

2) Materialevalg til vinduerne.

Vinduernes udseende har også lidt at gøre med hvilket materiale som vinduerne skal produceres af. Vinduespladsen tilbyder nye vinduer fremstillet i fyrretræ, mahogni, egetræ, træ/alu, helt i komposit eller i PVC. Der er flere forskellige fordele og ulemper ved de forskellige materialevalg. Her er en kort opsummering:

Trævinduer herunder fyrretræ, mahogni og egetræ
– Trævinduer kan males i flere farver
– Der er flest muligheder for at variere designet i trævinduer
– Der kan skiftes farve på vinduerne ved at male dem i en anden farve senere
– Trævinduer fremstillet i træ giver ofte et mere levende udseende
– Vinduespladsen trævinduer er 2-Øko-certificerede
– Trævinduer skal vedligeholdes med maling efter behov

PVC vinduer og døre
– PVC vinduer har en meget lav grad af vedligehold og skal fx ikke males
– PVC vinduer er vejrbestandige i farven
– Vinduer af PVC kan også tilbydes med klasiske udskæringer inde
– Lang holdbarhed
– De kan være vanskeligt at reparere en stor ridse i et PVC vindue
Se mere under PVC vinduer

Træ/alu vinduer og døre
– Træ/alu vinduer har en lav grad af vedligehold fordi de ikke skal males ude
– Vinduer af træ/alu kan have forskellig farve ude og inde
– Designet i træ/alu vinduer er ofte mere minimalistiske og moderne set udefra
– Ridser og buler i træ/alu kan ikke repareres.
Se mere under træ/alu vinduer

Vinduer og døre af aluminium med isolering
– Vinduer og døre af aluminium har en meget lav grad af vedligehold da de ikke skal males hverken inde eller ude.
– Der er en høj isoleringsevne aluminiumsvinduer
– Aluminiumsvinduer har en meget lang holdbarhed
– Vinduer af aluminium har et lidt højere prisniveau

Sidehængte vinduer i pvc, egetræ og fyrretræ

3) Isoleringsevne og ventilation

Alle vinduessystemer skal i dag overholde krav til isolering i hh til bygningsreglementet BR18. Herudover kan Vinduespladsen tilbyde alle nye vinduer med en høj grad af isoleringsevne som overholder krav til isolering i hh til bygningsreglementet BR20. Højisolerende vinduer udføres med 3-lag glas i ruderne hvilket kan give visse begrænsninger i designet samt væsentligt ændrede profiler. Det er af hensyn til vinduernes isoleringsevne ikke en god ide at montere ventiler i vinduerne. Der kan dog være behov for mere udluftning i boligen fx i badeværelset som kræver udluftningsventiler i vinduet men forringer vinduets isoleringsevne.

4) Tekniske ting som karmdybder, kattelem, husets konstruktion, osv

Når du bestiller nye vinduer er det også vigtigt at se på hvordan de eksisterende vinduer i huset er konstrueret. Der er fx mange som ikke tænker over at de fleste vinduesproducenter kun tilbyder vinduer med en karmdybde på 11,5 cm. Hvis dine eksisterende vinduer er fx med 12,5 eller 13 cm karmdybde vil det ofte give problemer ved montagen af vinduerne. Hvis de nye vinduer ikke bestilles med samme karmdybde og skal monteres i et murstenshus vil det blive nødvendigt at lave en indvendig afslutning med nogle trælister eller plader hvilket ikke altid er så pænt. Den pæneste løsning opnås ved at bestille de nye vinduer med samme karmdybde.

Der er også en del huse som er bygget i 60érne og 70érne hvor vinduerne er en indbygget del af boligens konstruktion og dermed er et bærende element. Her kan man ikke bare udskifte vinduerne men må ofte etablere stolper imellem vinduerne. Det kan påvirke hvilket mål på vinduerne som du skal bestille.
Det kan også være at du har en kat og gerne vil etablere en kattelem i bagdøren. Det kan derfor være nødvendigt at bestille en dør med træfyldninger som har plads til at der kan monteres en kattelem i døren.

Herudover er der hensyntagen til lovkrav som fx at der kan være krav til nødudgang i dine nye vinder eller krav til sikkerhedsglas.

Der er mange flere tekniske ting som der kan tages hensyn til og ovenstående er bare et lille udpluk. Vore erfarne konsulenter kan komme med vejledning og gode input til hvad der måske vil være vigtigt for dig at overveje når du skal have nye vinduer og døre.

5) Indbrudssikkerhed

Indbrudssikkerheden i dine nye vinduer og døre er også relevant. Vinduespladsen tilbyder forskellige løsninger tilpassede dine behov. Det kan fx være nødvendigt med metaltremmer indvendigt i dine kældervinduer for at øge indbrudssikkerheden hvis dine kældervinduer er i et særligt udsat område. Eller det kan være at bagdør og hoveddør skal leveres med mere indbrudssikre lukke- og låsesystemer. Der er måske behov for sikkerhedsglas i dine vinduer som vender ud mod terrassen eller ekstra låse på dine vinduer. Vi tilbyder også metalspir som monteres imellem karm og ramme i udadgående døre så tyven ikke kan save hængslerne over og komme ind den vej.

6) Vedligehold af dine vinduer og døre

Når man køber nye vinduer og døre er det vigtigt at overveje hvor meget man har tid og lyst til at udføre vedligehold. Dette skal holdes op imod de andre fordele og ulemper som er beskrevet under punkt 2 omkring materialetyper. Der findes generelt ingen vinduer som er helt vedligeholdelsesfrie. Dine nye vinduers hængsler skal smøres efter behov, dine nye døres hængsler og låsesystemer skal også smøres og justeres efter behov. Vinduer og døre som er oilerede – fx mahognivinduer og mahognidøre skal olieres 2 gange årligt med hårdttræsolie. PVC vinduer og træ-alu vinduer bør påføres voks efter behov. Tætningslister på både vinduer og døre skal efterses 1-2 gange om året og rengøres for urenheder efter behov. Malingen på malede vindue skal vedligeholdes efter behov.

Læs evt mere om vinduer og døres vedligehold på Vinduesindustriens Gode råd og fakta

7) Garanti på dine nye vinduer og døre.

Det er vigtigt at der er garanti på dine nye vinduer. Vinduespladsen tilbyder en udvidet garanti på 5 år på alle vinduer og døre. Garantien dækker dog ikke fejl som kan henføres til manglende vedligehold, forkert brug eller slidtage af dine nye vinduer og døre. Læs mere om garantien under produktbilag.

8) Hvordan udskifter du dine vinduer

Den nemmeste måde at udskifte dine vinduer på er at bestille vinduerne og dørene hos Vinduespladsen incl levering og montering. Vinduespladsen tilbyder både at opmåle, producere og levere samt at montere dine nye vinduer og døre. På den måde undgår du meget arbejde ved selv at skulle klare det hele. Herudover er det en fordel at du kun har en at skulle henvende dig til vedrørende udskiftningen af dine vinduer og døre. Der er mange kunder som selv indkøber vinduer og som oplever at oplevelsen kunne være lidt bedre. Fx de kunder som uheldigvis glemmer at fratrække luft omkring vinduerne – imod muren -hvorefter vinduerne ofte slet ikke kan monteres.

9) Opmåling af vinduer – med garanti

Hvis du bestiller en gratis opmåling ved Vinduespladsen og et tilbud incl montage garantere vinduespladsen at målene passer og at vinduerne kan monteres. Det er ret vigtigt at den der skal montere de nye vinduer og døre også foretager opmålingen. Det er for at undgå at der kan være uenighed om hvilke mål som passer bedst. Vinduespladsens montører ved hvordan vinduerne skal monteres og også hvilke mål som der er brug for. Når du har bestilt en gratis opmåling vil du blive kontaktet af Vinduespladsens konsulent. Han vil sammen med dig i telefonen gennemgå din udskiftning til nye vinduer og døre og så vidt muligt give dig en overslagspris. Herefter aftaler i en dato hvor vi kan komme og foretage opmåling til dine nye vinduer og døre. 

Efter opmålingen

Ved opmålingen kan Vinduespladsens konsulent komme med input til de overvejelser som er relevante i udskiftningen af nye vinduer og døre til netop din bolig. Efter opmålingen modtager du et tilbud og skitsetegninger af vinduerne og dørene for at vi er sikker på at der ikker opstår misforståelser undervejs i forløbet. Hvis du acceptere tilbuddet vil du modtage en ordrebekræftelse som – når accepteret – vil blive sat i produktion. Når dine nye vinduer og døre er produceret og kommet til vores lager vil Vinduespladsens montører kontakter dig for at aftale hvilken dag der passer bedst. Herefter foretage montørerne udskiftningen af dine vinduer og døre incl afslutning både inde og ude.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig