Træ-alu vinduer og døre

Træ-alu vinduer og døre efter mål

 

Træ-alu vinduer og døre er det sikre valg til dig, der ønsker holdbarhed, elegance og en sikker, langsigtet investering i din bolig. 

Vinduespladsens træ/alu-vinduer bliver produceret efter dine mål, ønsker og tilvalg. Det sker på en kerne af kvalitetsmaterialer. Følgende kendertegner alle Vinduespladsens døre og vinduer i træ/alu.

 • Vinduespladsens træ/alu-vinduer er fremstillet af 95 % kernetræ fra langsomt voksende fyrretræer
 • Den udvendige del af vinduet er udført i pulverlakeret aluminium.
 • Vinduerne er konstrueret med fingersamlere, der er 90 % fri for knaster.
 • Aluminiumsprofilerne leveres i alle RAL-farver.

Derfor skal du vælge træ/alu-vinduer

Læs mere om vores træ/alu-vinduer og -døre her på siden. Du kan vælge at springe direkte ned til det, du søger information om, via de 10 links herunder.

Gratis opmåling i hele landet

Vinduespladsen har kontor og lager tre steder i Danmark: i Haderslev, Åbyhøj ved Århus og Skovlunde i Københavnsområdet. Vi leverer og monterer døre og vinduer i træ-alu i hele landet.

Vores vindueseksperter kommer meget gerne ud og måler op til nye vinduer uden nogen form for forpligtelse fra din side. Du kan frit benytte denne gratis opmåling til grundigt at snakke igennem, hvilke særlige behov og ønsker du har med hensyn til dine nye vinduer og døre i træ/alu. Alle vores konsulenter har årevis af erfaring med at tilvirke og montere træ/alu-vinduer efter mål til vores kunder.

Hvad er et træ/alu-vindue?

Træ/alu-vinduer er et trævindue, der er beklædt med en beskyttende aluminiumsmembran. Træ/alu-vinduer udføres typisk med en udvendig aluminiumsprofil, hvorimod den indvendige del af træet står i rent træ. Et træ/alu-vinduer kræver minimal vedligehold. Det ydre skal vaskes en gang eller to om året. Det kan for eksempel være med noget autoshampoo med voks i. Vinduerne i træ-alu leveres indfarvet på fabrikken efter kundens eget valg i et bredt spektrum af farver.

Træ/alu-vinduer – fordele

 • Træ/alu-vinduer er en god investering, og noget som huskøbere generelt sætter pris på, fordi det er mindre vedligehold og længere levetid på træ/alu-vinduer. 
 • Du kan få det bedste af to verdener i træ/alu-vinduer: 1) beskyttelsen mod det til tider barske danske vejr på grund af det modstandsdygtige lag pulverlakerede aluminium. 2) et varmt og venligt udtryk i det indvendige.
 • Træ/alu vinduer er næsten vedligeholdelsesfri. Du skal blot sørge for at vaske den udvendige del af vinduet ned et par gange om året.

Træ/alu-vinduer – ulemper?

Der er ingen deciderede ulemper ved træ/alu-vinduer, men der er et par ting, du skal være opmærksom på.

 • Prisen på træ/alu-vinduer er sædvanligvis lidt højere end på både trævinduer og plastvinduer. Dette opvejes dog af den lange holdbarhed.
 • Hvis der opstår en skade på dine træ/alu-vinduer, er det mere kompliceret at reparere på dette end på et trævindue, hvor der kan slibes, files og males efter behov.
 • Det kan ikke anbefales at overmale den ydre del af et træ/alu-vindue. Farven vælges inden leveringen og påføres på fabrikken. Her er der rige muligheder for farvevalg. 

Tilpasning af træ/alu-vinduer til dit hus

Når du vælger vinduer og døre fra Vinduespladsen, kan du tilpasse dine træ/alu-vinduer og -døre, så de ligner de eksisterende vinduer i dit hus, eller du kan vælge noget helt nyt. Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning.

Prisen på træ/alu-vinduer

Træ/alu-vinduer er for dig, der gerne vil have et vedligeholdelsesfrit vindue, og som samtidig prioriterer den hygge og naturlighed, som det rene træ udstråler, når du opholder dig indendørs. Et træ/alu-vindue er en fantastisk teknologi, og den højeste standard inden for vinduer. Beklædningen med den forholdsvis kostbare aluminiumsmembran gør prisen på træ/alu-vinduer noget dyrere end både plastvinduer og massive trævinduer.

Prisen kan variere efter, hvad du tilvælger af glas, farver og sikkerhed. Den noget højere anskaffelsespris vil dog f.eks. i forhold til trævinduer altid udlignes på grund af den lange holdbarhed og det minimale vedligehold. Ring til vores konsulenter og få en snak om priserne på træ/alu-vinduer. Du vil blive overrasket over den besparelse, der over tid kan ligge i at vælge træ/alu-vinduer.

Vinduer i alle RAL-farver

En af de fantastiske ting ved træ-alu vinduer er den bredde farvepalet, som dørene og vinduerne kan leveres i. Vi kan male dine nye vinduer og døre i træ/alu i alle RAL farver. Vi kan også male vinduerne i to farver –  eksempelvis sort udvendig og hvid indvendig.

Glas og ruder

Vores træ/alu-vinduer er altid forsynet med super-lavenergiruder med varme kanter. De kan fremstilles efter dit valg med enten 2- eller 3-lags glas. Der er rige muligheder for at sætte et personligt præg på ruderne og glasset i døre og vinduer i træ/alu. Du kan for eksempel tilvælge:

 • Klart glas
 • Solreducerende glas
 • Ornamentglas (råglas)
 • Hærdet/lamineret glas
 • Lydglas

Andre tilvalgsmuligheder

Træ-alu vinduer og døre kan også leveres med forskellige tilvalgsmuligheder. Det kan eksempelvis være:

 • Pudsebeslag
 • Redningsbeslag
 • Friskluftventil
 • Dobbelt lås
 • Paskvilgreb med bremse til sidehængte vinduer og terrassedøre
 • Sikkerhedspaskvil til yderdøre

Vedligeholdelse af træ/alu-vinduer

Vedligeholdes af dine træ/alu-vinduer er en nem sag. Du behøver først og fremmest ikke at male vinduerne op med jævne mellemrum. Træ/alu-vinduer vil blive stående med den klare farve, som du har fået dem leveret i. Vask den udvendige del af vinduet med jævne mellemrum. Når du vasker glasset, tørres ramme og karm også af. Brug lidt autoshampoo som tilsætning til vandet. 

Det er en god ide 1-2 gange om året at efterse, rengøre og smøre hængsler og bevægelige dele. Husk at tørre eventuelt spildt olie af, så det ikke giver misfarvninger.

Sprosser i træ/alu-vinduer

Vinduespladsen tilbyder disse former for sprosser til dine træ/alu-vinduer

 • Ilagte sprosser mellem glas kan laves i 18 eller 26 mm.
 • Sprosser i glas kan laves i 25, 60 eller 115 mm.
 • Sprosser mellem fyldninger kan laves i 60 eller 115 mm.

Hvis du har spørgsmål om træ/alu-vinduer og døre, så prøv eventuelt vores online chat eller læs mere om vinduer og døre efter mål her.
 Se også vores store udvalg af indvendige døre her.

Få hjælp til hele din udskiftning af vinduer og døre eller trappe.

Send os dit telefonnummer så kontakter vi dig