Indvendige døre produktbilag

 

Mål og opmåling af dine indvendige døre.

Hvis du vælger at Vinduespladsen skal montere dine nye indvendige døre vil vi normalt også foretage opmålingen af dine nye døre. Ved bestilling af indvendige døre inklusiv montage, garantere Vinduespladsen for at målene på de nye døre passer således at de kan monteres i dørhullet. Ved isætning af en dørplade i en eksisterende karm vil der dog være varierende afstand imellem dørplade og karm efter montage. Det er fordi karmen ofte er skæv efter at have siddet i mange år. Det tilsigtes, at der ved montagen er cirka 3-4 mm luft mellem dørblad og karm.

Hvis du vælger kun at udskifte dørpladen i en dør som du har på forhånd, kan der dog være så store skævheder i den eksisterende dørkarm at de skal udlignes for at døren fungere. Oftest kan den eksisterende karm ikke flyttes fordi den allerede er isat med eksisterende lister eller fuge omkring. Derfor kan justeringen af din nye dørplade kun ske ved at den skal tilskæres eller at der fræses i den eksisterende karm. Begge dele vil kræve efterfølgende malerbehandling af dørplade eller karm som normalt ikke er en del af monteringen fordi det er et malerarbejde. Vi kan tilbyde at foretage spartling og maling hvilket så skal fremgå af din ordrebekræftelse.

Hvis du vælger at bestille en indvendig dør med karm men uden bundstykke vil der være 16 mm luft under dørpladen, med mindre andet er aftalt.

Garantien på målene bortfalder hvis du vælger en anden leverandør til at montere din nye dør. Det er fordi montagen er specialiseret og kan udføres på flere måder.

Isætning af dine nye indvendige døre.

Vinduespladsen anvender professionelle samarbejdspartnere til at montere dine nye indvendige døre. Så snart dørene er ankommet til vores lager vil du blive ringet op af vores montør for nærmere aftale. Montagetidspunktet aftales sammen med montøren så alle har mulighed for at planlægge hvornår det kan passe ind.

Ved montage af nye indvendige døre med karm, tager vi forbehold for løst puds/murværk der ved udtagning af den gamle dør falder ned. Falder pudset ned er det et murerarbejde at opsætte det igen hvilket ikke er indbefattet i prisen på montagen. Det samme gør sig gældende med el-ledninger og vandrør som kan befinde sig imellem væggen og den gamle dørplade og altså er helt eller delvis skjult. Hvis vi saver en ledning eller vandrør over er det kundens ansvar at udbedre skaden. Det er derfor vigtigt at gøre særligt opmærksom på evt installationer inden montage så vi kan prøve at indgå dette.

Når vi isætter en inderdør med karm er det vigtigt at karmen er helt lodret for at døren fungere. Hvis væggen som døren monteres i ikke er lodret vil karmen ikke passe til væggen i karmdybden. Det kan bevirke at der vil blive behov for fugning af dørgerikterne omkring døren.

Ny dørplade i eksisterende karm

Når man udskifter en dørplade i en eksisterende karm er det nødvendigt at fræse de eksisterende hængsler ind i den nye dørplade. Det er for at få døren til at fungere korrekt efter isætning. De eksisterende hængsler kan ikke umiddelbart fræses ind i det nye dørblad på forhånd og vil derfor bilve isat på stedet. Der kan ved montage af nye indvendige døre i eksisterende karm, være behov for at fræse ud i slutblikket i karmen. Begge dele kan medføre at der efterfølgende vil være lidt male/spartlearbejde omkring slutblik og hængsler hvilket ikke er indeholdt i montagen men som kan udføres efter regning

Indvendige skydedøre

Ved montage af indvendige skydedøre er der mulighed for at montere skinnesystemet som skydedøren hænger på enten i væggen eller loftet. En eventuel afdækningskappe til skinnen er som standard ikke indeholdt i montagen og skal udføres individuelt. Alle vore indvendige skydedøre har fræset en not i bunden af dørpladen for at holde dørpladens placering sidevis under anvendelse. Skydedøren styres ved at der er monteret en plastikklods på gulvet som går op i noten.

Materialer og overfladebehandling på dørene.

Alle indvendige døre er som udgangspunkt mht. materiale og overfladebehandling udført som beskrevet i ordrebekræftelsen. Der står fx nævnt om der er tale om en fransk dør med glas, en glat dør eller en fyldningsdør samt en beskrivelse af inddelingen i døren. Det er derfor vigtigt at kontrollere ordrebekræftelsen grundigt for at se om du har bestilt den ønskede dør. Vær særlig opmærksom på beskrivelse af materialer som eksempelvis: trætype, celleopbygning, massiv udførsel osv eller overfladebehandling som eksempelvis: umalet, malet eller lakeret overflade. Vær også særlig opmærksom på farvekoder på RAL eller NCS farver.

Herudover kan alle modeller af inderdøre ses her på vores hjemmeside eller på www.indvendigedøre.dk som er vores hjemmeside som kun omhandler indvendige døre. Her kan dørene også bestilles online. Læs mere på www.indvendigedøre.dk.

Tilbehør og beslag på alle indvendige døre

Indvendige døre MED karm leveres som udgangspunkt med moderne snap-in hænglser og en standard mellemdørs låsekasse. Andre hængselstyper og låsekasser skal aftales særskilt og fremgå af ordrebekræftelsen. Fx hvis man ønsker at en toiletdør skal have toiletbeslag eller at nogle døre skal kunne låsens med en nøgle som fx en yderdør. Alle døre er vendbare (højre/venstre). Fallen er fjederfikseret og kan vendes ved let udtrækning af denne (anvend f.eks. en vandpumpetang). Dørens slagretningen bestemmes når man samler karmen.

Alle døre er som standard boret med 40 mm huller ved greb og lås. Det er for at man kan bruge gennemgående skruer til at montere greb og rosetter med. Enkelte greb fås kun med træskruer og kræver derfor 20 mm huller, det er derfor vigtigt, at kunden oplyser grebstypen, hvis kunden selv står for indkøb af eller eventuelt genbruger gamle greb og nøglerosetter.

Indvendige skydedøre beslåes som skydedøre med skålgreb og skydedørsring i stål. Der er også mulighed for tilbehør i messing men det skal oplyses ved bestilling. Skinne og beslag til skydedøre bestilles også særskilt og begge ovenstående punkter skal fremgå af ordrebekræftelsen.

Levering af indvendige døre.

Med mindre andet fremgår af ordrebekræftelsen vil leveringstiden på de indvendige døre typisk være 9-10 arbejdsuger.
Dette er ingen garanti for at Vinduespladsen kan levere inden for det angivne tidspunkt, men skal opfattes som vejledende, da der kan være forskellige faktorer der gør, at leveringstidspunktet rykkes frem eller tilbage. Kunden vil, hvis Vinduespladsen forestår montagen, blive kontaktet af montøren, når varen er på lager, for at aftale monterings-tidspunkt. Vær her opmærksom på at dørene og evt. tilbehør leveres dagen før montering, dog leveres fredag hvis montagedagen er en mandag.

Ved levering uden montage, vil kunden blive kontaktet af vores logistik afdeling for aftale om leveringstidspunkt. Der gælder de samme betingelser for modtagelse af leverancen som ved døre hvor Vinduespladsen forestår montagen.

Det er desværre ikke muligt, at ønske hvornår på dagen varen leveres, vi kan dog tilbyde at chaufføren ringer ½ eller 1 time før levering på adressen.Vær opmærksom på at levering er til vognkant og indeholder fx ikke oppebæring til eksempelvis 1 sal. Det er derfor vigtigt, at der er personer til at tage imod når leverancen ankommer. også for at undgå at at dørene udsættes for tyveri eller for eksempel regn, sne eller andre klimatiske påvirkninger.

Kontrol af dørene ved modtagelse

Det er vigtigt at man ved leveringen kontrollerer emballagen for synlige skader og meget gerne tager billeder, hvis det mod forventning skulle være tilfældet og derefter kontakter os hurtigst muligt. Chaufføren som levere dørene vil bede om en kvittering for modtagelsen og det er i den sammenhæng vigtigt at man notere på fragtbrevet at dørene er fragtskadet hvis det er tilfældet idet man ellers kvittere for en fejlfri levering.

Bemærk ved synlige fejl og mangler, er det vigtigt, at varerne ikke monteres uden forudgående aftale med os.

Indvendige døre og fugt

Alle typer indvendige døre er ikke egnede til montage i vådrum med høj luftfiugtighed eller vandstænk. Det skyldes at indvendige døre fremstilles med en træfugtighed som er tilpasset et normalt indeklima (ca 50-60 % relativ luftfugtighed). Hvis døren udsættes for høj luftfugtighed vil det ovntørrede træ optage fugten og udvide sig. Der findes i fx glatte døre en udgave som egner sig til vådrum. Kontakt Vinduespladsen for mere info.

Dørene er beslået med 2 malede indstikshængsler og vendbar lås med nøgle. Dørene er vendbare (højre/venstre). Fallen er fjederfikseret og kan vendes ved let udtrækning af denne (anvend for eksempel en vandpumpetang). Slagretningen bestemmes ved karmsamlingen.

Reklamation

Hos Vinduespladsen, gør vi alt for at dine varer er i orden, når du modtager dem. Men vi ved også at der desværre kan ske fejl og uheldet kan være ude. Skulle dine døre være skadet under transport kan du i hastetilfælde kontakte vores reklamationsafdeling på tlf: 77343892 eller mail: mh@vinduespladsen.dk. Alle andre reklamationer skal angives via vores reklamationsformular.